Daihatsu Sirion: Krakende remblokken

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Bij mijn Sirion heb ik de remblokken en -schijven vervangen op advies van de dealer. Nu heb ik schijven en blokken van de Fa Blue-Print gemonteerd.

Na het rustig inremmen en voorzichtig remmen is (na twee maanden) de mogelijke vertraging zeer groot; ik wist niet dat een Sirion zo goed kon remmen.

Het volgende vervelende verschijnsel doet zich voor: als je op een helling de auto stilhoudt met de voetrem en je lost een beetje en stopt weer dan kraakt de boel, ongeveer als een oude fiets met SA trommelremmen.
Bij de webshop mijn probleem voorgelegd en opeens stond Postnl voor de deur met een doosje nieuwe blokken.
Mijn probleem is nu : als ik die monteer gaan die dan niet ook weer "kraken"? M.a.w. had ik niet beter voor een ander merk of type kunnen kiezen, ik neem aan dat het iets met hardheid te maken heeft. Het zijn de Akebono remmen met schijven van 246 mm en de daarbij horende blokken (ADK84223)

Weet iemand er raad op?

Klaas6294

Geplaatst door Klaas6294 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 10 jaar geleden

Niks aan de hand , is vrij normaal , een ander merk is geen garantie dat deze het ook niet doen.
Zitten er schuine kanten aan de voering , zo nee , zou je kunnen proberen deze er aan te vijlen aan de voor en achterkant , zodat er een minder agressief remgedrag ontstaat.

Klaas6294 (0), 10 jaar geleden

Het remmen gaat niet agressief, alleen bij het net niet stilstaan krijg je gekraak dat door merg en been gaat. De blokken waren voorzien van afgeschuinde kanten uit de doos; ik neem aan dat dat in orde is.

Bedankt voor je reactie!

thorpe (0) PRO, 10 jaar geleden

probeer even de nieuwe , er zit behoorlijk kwaliteit verschil in remblokken, schijven zijn denk ook nog niet ingelopen, heb wel een paar duizend kilometer nodig hangt er van af of je vaak remt, op de nieuwere type blokken zit een inloop laagje als dat er af is remt hij nog beter, en misschien verdwijnt het gekraak wel ,

vrg Thorpe

Klaas6294 (0), 10 jaar geleden

Er is ongeveer 2000 km mee gereden, vnl 80-km weg. Dat is toch wel genoeg? Ik was bang dat de blokken heel hard waren. Bij de webshop kostten ze maar € 14 per set, hoewel afgeprijsd van € 39.
Wat zouden eventueel zachtere zijn?

thorpe (0) PRO, 10 jaar geleden

merken als Nissin Bosch TRW Lucas bendix Gurling ATE heb ik goede ervaring mee,

Klaas6294 (0), 10 jaar geleden

Dank je wel, ik zal die eens proberen.

J.Stok. (0), 10 jaar geleden

Beste klaas.
De glijstiften van de remklauw zijn te ruim geworden, waardoor de remblokjes gaan kantelen, probeer dik vet aan de stften te smeren.
Bij daihatsu is dit bekent, even aan een dealer vragen.
Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.