Daihatsu Applause: Koeling

Bouwjaar: 1990

Hallo forumleden. Een collega heeft een probleem met de auto. Ik heb dit probleem al meerdere keren gelezen op dit forum. Toch wil ik het voorleggen. De auto loopt warm en borrelt. De koppakking is nog goed. De waterpomp is vervangen, de sensor is vervangen en de thermostaat is vervangen. Nu gaan ze de radiateur vervangen. Zou ze in de maling genomen worden? Misschien is het alleen lucht in het systeem? Ik heb niet de indruk dat de auto onwijs aan het lekken was.

BACCARA

Geplaatst door BACCARA (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

leo6532 (0), 18 jaar geleden

Als de auto warm loopt en borrelt dan denk ik bijna zeker dat de koppakking lek is ,ik zou een snuffel test uitvoeren en evt met de co tester snuffelen, ik neem aan dat de radiateur vin inslaat.

BACCARA (0), 18 jaar geleden

Hallo, Leo, bedankt voor je reactie, maar er is inderdaad een snuffeltest uitgevoerd, en de koppakking is nog goed. Ik zal kijken wat er gebeurd als de radiateur is ingebouwd.

Update: na het vervangen nog geen resultaat. Nu schijnt toch de kop krom te zijn. Ik heb tegen mijn collega gezegt dat ze NAP moet raadplegen. De auto heeft vroeger op gas gereden en er staat nu pas 140.000 km op de teller. Lijkt me weinig. Misschien een kans om de auto weer terug te geven i.v.m. verkeerde kilometerstand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.