Daihatsu Applause: kokende koelvloeistof in reservoir

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

goede dag

het gaat over een plause uit 94 automaat.

Ik heb een grappig probleem, Het koelvloeistof kookt in het resartvoir, het komt er ook zo uitgelopen, en dat gebeurd al als ik nog maar 10 min aan het rijden bent.

Er zit geen water in, omdat ik vorig jaar een nieuwe radiator er in heb gezet, en er is alleen maar koelvloeistof in gezeten, des ondanks heb ik met het verversen het oude eruit laten lopen en en er helemaal nieuwe vloeistof in gedaan.

De motor olie is gewoon bruin, dit is zeker verse olie omdat de motor best veel olie verbruikt en vaak bijgevuld moet worden.

De temperatuur blijft gewoon goed en stabiel, en de verwarming werkt ook uistekend, gewoon zoals het moet eigenlijk.

Weleen paar keer dat de motor niet doorschakelde en alles in de wagen ging trillen, ik weer terug gereden en bijna thuis was het over, dacht zelf aan de kou, motorolie of de transmissie vloeistof laag stond, maar niks van dat alles.

De uitlaatgas kleur is gewoon wit als ik start en daarna onzichtbbaar eigenlijk, zoals een gewonen auto, je ruikt gewoon motor.

Wie heeft er een idee, wil graag me plausie niet kwijt maar moet ook de remmen naar laten kijken en mischien vervangen dat weet ik nog, wil eerst dit probleem oplossen straks is het een duur probleem en is het zonde van het geld.

alle ideetjes zijn welkom.

bedankt en groetjes angelique

a2nnie

Geplaatst door a2nnie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

het zou weleens kunnen zijn dat je dop die op het reservoir zit niet goed meer afsluit dan krijg je dit,dus nieuwe dop kopen en kijken wat ie dan doet

a2nnie (0), 14 jaar geleden

hoi

Heb al eerder naar het dopje gekeken, het dopje van het reservoir zit erg vast, en dan komt het vloeistof via het slangetje naar buiten toe,
een gedeelte van de motor en ruimte er omheen zit namelijk ook onder de vloeistof.

Maar ga het gewoon proberen en een nieuw dopje er op plaatsen.

bedankt

angelique van der Gaag

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat dopje kan wel goed vastzitten maar daar zit inwendig een overdruk systeem op wat jij niet ziet ,en dit kan kapot zijn

a2nnie (0), 14 jaar geleden

goede dag

Heb het gebrobeerd, maar ik kan mijn dopje van het reservoir niet een beetje los draaien, is een klik dop, heb dus de dop open gelaten, maar het effect was het zelfde. koken kan het zeker wel


Ben toch maar naar de garage gegaan, die zei dat er toch veel lucht in de motor zat maar dat ook de thermostaat kapot was.

Dat probleem is gelukkig opgelost, maar nu het olieverbruik, dat is ongeveer 1 liter per anderhalve week.
Iemand zie teflon of zo er in gooien, maar is het inderdaad teflon of heet het anders.

Als dit het niet oplost kan ik nog altijd verder kijken wat ik er aan kan doen.

Bedankt

groetjes angelique

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.