Daihatsu Cuore 2009: Lichtmetalen wielen op Cuore 2009 (L276)

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Mijn vrouw ik gaan, in het kader van de sloopregeling, afscheid nemen van onze oude Charade. We hebben een Cuore gekocht die geleverd gaat worden als de sloopregeling effectief is geworden.

Nu zouden we op de Cuore een leuk setje lichtmetalen wielen willen hebben zodat het net wat beter oogt. Geen bling bling of zo hoor hahaha.

Op diverse sites wordt aangegeven dat 6,5x15 wielen zouden moeten passen. Maar toch schijnt dit niet te passen.

Heeft iemand een idee wat wel zou passen? Iemand hier misschien ervaring mee

Henry Danse

Geplaatst door Henry Danse (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Henry Danse (0), 14 jaar geleden

Ik heb 6.5J15 ET35 wielen met 195/50R15 banden onder zo’n Cuore gemonteerd omdat Borbet (LV4) die aangeeft voor deze Cuore. Na in de showroom te zijn geweest bij Brooklyn wheels in Vianen werd mij duidelijk dat dit niet klopt.

Die 15” wielen pasten wel, maar ze staken ca. 2,5 buiten de carrosserie uit. En aan de achterkant was er aan de binnenzijde maar zo’n 2 mm ruimte. Als ik dan 5.5J wielen zou monteren met ook weer ET35, “win” ik aan de buitenzijde slechts ca. 1,25 cm naar mijn mening. Dus steken ze volgens mij nog steeds te ver (1,25 cm) buiten de carrosserie uit. Bij ET45 vallen ze 1 cm verder naar binnen en zou het denk ik acceptabel zijn. Dit is dus allemaal als leek geredeneerd hoor hahaha. Bovendien is ET45 wat Daihatsu aangeeft voor 14” wielen. Daihatsu hanteert zelf overigens 4.5J velgen.

Uiteindelijk heb ik 5.5Jx14 4x100 ET42 (naafgat 54.1) wielen gekocht en die passen perfect. Hierop liggen nu 175/60R14 Vredestein Hi-Trac banden. Deze banden hebben een zeer aantrekkelijk profiel en ik lees overal zeer positieve testresultaten. Bovendien is dit nagenoeg dezelfde rolomtrek als de originele 145/80R13.

De auto ziet er nu echt wat volwassener uit. Nu moet hij alleen nog afgeleverd worden hahaha. Dat zal waarschijnlijk eind volgende week zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.