Daihatsu Cuore: Roest bij Daihatsu Cuore 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 850 injectie

Ik overweeg als 2e autootje een gebruikte 3 deurs Cuore uit 1995 voor niet te veel te kopen bij een op het oog betrouwbaar handelaartje. Wagen heeft 98000 gelopen, distributieriem is net vervangen, draait als een naaimachine, staat netjes op de banden en in de lak, net interieur. (model met een spoilertje/3e remlicht)
Rijdt ook goed en strak tijdens de proefrit, er is echter 1 iets wat mij zorgen baart.
Er is een gedeelte van de achter/onderzijde van de rechter kokerbalk tot aan de rechterachterwielkast vervangen/gelast (wel netjes gebeurd).
Ook is er een roestgaatje aan de "kop" van die kokerbalk in de wielkast. Verder eigenlijk geen roestschade of gekke dingen te ontdekken.

Mijn vraag is: Kan e.e.a. bij de APK problemen (gaan) opleveren in de toekomst? Wat het beste evt. te doen om verdere roest te voorkomen? Kan dat gat beter dichtgelast worden?
Is het een bekende zwakke plek bij de Cuore van rond dat bouwjaar?

Alvast bedankt voor de tips!

Joop Sch

Geplaatst door Joop Sch (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Joop Sch (0), 15 jaar geleden

...aanvulling.... rechter achterwielkast.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste Joop

Zonder iets te kunnen zien, zonder foto's valt hiet zo weinig over te oordelen.

Gr. paul

Joop Sch (0), 15 jaar geleden

Dag Paul,
Helaas geen foto's (wagentje is ook nog niet in mijn bezit)
Er zou behalve wat ik omschreef ook niet veel te zien zijn. Waar het mij met name om ging is de vraag of het een bekende zwakke plek is etc, met de consequenties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.