Daihatsu Applause: Motor slaat af

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

De laatste weken gaat regelmatig het gele motor-lampje branden. Tot voor kort startte ik de motor opnieuw of ging het lampje vanzelf weer uit. De laatste dagen heeft dit geen zin en blijft het lampje, als hij aan gaat, branden. Hij doet dit alleen als de motor nog koud is. Nu valt de motor ook stil en wil hij vaak niet direct starten. Slaat hij wel aan loopt hij in eerste instantie erg moeilijk en lijkt het of hij te weinig brandstof krijgt. Wel was me de laatste tijd opgevallen dat de motor ook soms inhoud. Ik zit zelf aan het brandstoffilter te denken of aan de pomp. Misschien heeft iemand nog een ander idee.

Peter Verharen

pela

Geplaatst door pela (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

B&R (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Pela,

begin maar eens met de koelwatertemp.sensor te vervangen.
Is meestal het probleem hij slaat af start niet meteen wacht je een paar min. start ie loppt even rot en dan weer prima.

Groeten Bas

pela (0), 17 jaar geleden

Hoi Bas,
Ik heb de sensor besteld en kan 'm morgen ophalen.
Bedankt,
Peter

pela (0), 17 jaar geleden

De sensor vandaag vervangen. De laatste dagen ging het motorlampje bij iedere rit branden en na het vervangen nu nog niet. De komende dagen zou blijken of dit de storing was. Weet iemand het aanhaalmoment van de temp. sensor? Ik heb 'm stevig vast gedraaid maar ben in een aluminiumkop altijd maar wat voorzichtig.

Peter

B&R (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Peter,

het lijkt er dus op dat inderdaad de temp-sensor was.
aanhaalmoment is voor een temp-sensor niet zo belangrijk
gewoon met gevoel vastdraaien niet "aanberen".

Bas

pela (0), 17 jaar geleden

Ok Bas bedankt, Vandaag erg veel mee gereden en zonder probleem.

Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.