Daihatsu Sirion: Radio verwijderen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Goedemiddag,

Ik heb voor mijn Sirion 2 uit 2005 een nieuwe radio gekocht , en heb wat hulp nodig bij het verwijderen van de radio die er nu inzit.

Het gaat hier niet om de standaard radio die er van de fabriek af inzit maar om een radio die door mijn garage ingebouwd.
Ik geloof dat het een MT Logic radio is van de aldi, echter krijg ik deze onder geen enkele mogelijkheid uit de sleuf waar deze inzit.

Het lijkt wel of de radio op de een of andere manier ergens vast geschroefd zit maar ik kan hier niet bij.
Normaal moet dit te doen zijn doormiddel van de sleutels die bij de radio geleverd zijn echter krijg ik hem hier met geen enkele mogelijkheid uit.

Is dit toch iets om te laten doen door de garage of zijn er nog andere manieren om deze radio er fatsoenlijk uit te krijgen zonder dat ik heel het dashboard los moet schroeven?

Alvast bedankt voor de tips.

Brits

Geplaatst door Brits (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Je zult toch iemand moeten vinden die de juiste demontagebeugeltjes heeft. En waar je ook even naar kunt kijken (als je erbij kunt onder 't dashboard) is of hij aan de achterzijde met een moer vast zit. Er zijn radio's die achteraan een stukje schroefdraad hebben zitten waarmee je 'm wat vaster kunt zetten om overbodig geklapper en overslaan van cd's te voorkomen.

suc6
Peter

rmc (0), 14 jaar geleden

radio zit vast aan de orginele beugels waarmee ook de dashboard delen vastzit die om de radio heen zit
dus je moet delen van het dashboard verwijderen te beginnen bij onderste grijze deel die bestaat uit 1 deel over de hele breedte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.