Daihatsu Sirion: Scheef afslijten van achterbanden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Van mijn Sirion2 bleken bij het schoonmaken en opruimen van mijn zomerbanden de achterbanden erg scheef (RA binnenkant 2,5mm buiten 0,7 mm profiel, LA binnenkant 3,8 buiten 2,4 mm profiel) te zijn afgesleten. De voorbanden zijn bijna recht afgesleten maar wel snel "op" er is nog zo'n 3,6 mm over. De hele auto heeft 28000 km gereden en ik gebruik winterbanden dus die slijtage is het gevolg van een 20.000 km gebruik.

Heeft iemand hier ervaring mee? en hoe zou ik aanspraak op garantie kunnen maken?

Ik houd me aanbevolen voor reacties!

Klaas

Klaas6294

Geplaatst door Klaas6294 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat de auto eens goed uitlijnen en de sporing controleren, zeker achter en ga dan eens in overleg met de verkoper van de auto.

tips (0) PRO, 14 jaar geleden

Achteras is een vaste as geen stel mogelijk heden, wat gebeurd kan zijn is dat de wagen aan de achteras is op gekrikt of op de brug ondersteund door een driepoot.
Achteras krom geheel vervangen.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou goed mogelijk kunnen zijn. Dan zal de sporing ook niet meer kloppen en moet dit aan de hand van het uitlijnen te zien zijn.

Klaas6294 (0), 14 jaar geleden

Ik woon in NWFriesland; weet een van de heren daar een bedrijf dat uitlijnt en waarvan de vakbekwaamheid door de Daihatsu-organisatie wordt geaccepteerd?

Voor wat betreft het opkrikken; voor zover ik weet is de auto alleen op de bekende krikplaatsen opgetild. Wel is door de dealer een door Daihatsu geleverde trekhaak gemonteerd (voor een zeer aanzienlijk bedrag), daarbij zal toch geen schade aan de achteras zijn gekomen?

Groet
Klaas

Klaas6294 (0), 13 jaar geleden

De auto is uitgelijnd op een splinternieuwe John Bean installatie en alles blijkt conform de fabrieksopgave te zijn.
Merkwaardig is dat zowel de oude als de nieuwe winterbanden geen scheve slijtage vertonen (Good Year Ultra Grip6/Vredestein Snowtrac2)

Ik denk dat het aan de banden ligt, de conti's zijn a-symmetrisch. Voor mij (op de Sirion) geen conti meer mede omdat de importeur mij vertelt dat slijtage nooit een grond voor garantie is. Het waren Conti Eco Contact 3 banden die ik in plaats van de standaard dunlops had laten monteren op eveneens nieuwe lichtmetalen velgen. De banden hebben het ongeveer 20.000 km uitgehouden.

Ik heb gisteren nieuwe Michelins laten monteren (energy saver green X) Auto rijdt weer prettig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.