Daihatsu Charade: Soms eigenwijze 3e versnelling

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16v HC-E 5-bak (106.000 KM)

De versnellingsbak van mijn charade is prima. Op 1 punt na: zo nu en dat wil hij moeilijk in de 3. Het is niet zo dat het geheel onmogelijk is, maar de overgang van N naar 3 is dan een hele scherpe "tik", in plaats van de normale. Ik moet er dan ook meer tegen de pook aanduwen. Vooral vanuit de 2 en de 4 naar de 3 komt dit voor.

Het gekke is, als er lang gereden is is het vaak minder. Het lijkt met koud weer erger te zijn en vaker voor te komen. Dit doet me vermoeden dat de versnellingsbak olie niet meer goed is of er te weinig inzit. of deze ooit vervangen is weet ik niet, ik heb nl totaal geen onderhoudsgeschiedenis. Kan dit zo zijn? Of is het de schakelmof die ingesleten is of de nylon bussen die ik in het stangenmechanisme zou moeten vervangen?

Voor de duidelijkheid: de bak vertoont verder geen kuren. Als de 3e versnelling er eenmaal is dan rijd hij best. Geen geluiden, hij springt er ook niet uit en uit de versnelling is ook geen enkel probleem.

Citizen Kane

Geplaatst door Citizen Kane (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zou eens beginnen met de olie te vervangen.
(75w90)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.