Daihatsu Cuore 850: Start niet meer, hield in bij koude start

Bouwjaar: 1988

Hallo,

Ik heb een Cuore uit 1988. De laatste tijd had ie zo nu en dan wat probleempjes met een koude start. Hij startte wel, maar liep dan eerst vrij moeilijk, hield wat in en viel soms zelfs uit.
Zodra het motortje warm was, liep hij weer goed.

Vandaag wilde het autootje helaas niet meer starten.
De accu is goed, startmoter draait goed rond, maar hij pakt 'm niet meer.

Na hier wat posts te hebben gelezen, kom ik uit op, of vocht in de verdeelkap, of een probleem met de choke, danwel sproeiers.

De verdeelkap zou ik zelf uit moeten kunnen komen, maar ik heb geen idee of het verhaal met die electronische sproeiers ook op mijn autootje van toepassing is.

Mijn vraag is dan ook, of mijn Cuore 850 uit 1988 in het bezit is van electronische sproeiers?
En zo niet, zijn er vergelijkbare oplossingen voor Cuore's zonder die sproeiers? (Ik doel op de "groene sproeierdraadjes" die je dan aan de massa zou moeten leggen).

Bij voorbaat dank

Lex

edit: schiet me net te binnen dat het misschien handig is te vermelden dat het autootje een handmatige choke heeft.

Lex6590

Geplaatst door Lex6590 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Contactpuntjes is ook nog 'n optie! Vaak is de afstelling niet meer correct en openbaart zich het startprobleem op dezelfde manier. Vernieuwen is meestal de beste oplossing.

beckertje2 (0), 19 jaar geleden

Hallo Lex,
Ik had een soortgelijk probleem met onze Cuore 1990 (met elektronische sproeiers, die al een tijdje onklaar gemaakt zijn). Hij liep nog wel, maar startte steeds slechter en hield soms in. Ik had géén zin om lang te zoeken en heb een gok gewaagd en voor ca. 40,- Euro de volgende dingen vervangen: bougies, verdelerkap, verdelervinger, en de bougiekabels. Het heeft gewerkt en hij loopt weer als vanouds.
Als je nog contactpuntjes hebt zou ik die zeker (laten) vervangen en dan moet je vanzelfsprekend de ontsteking opnieuw afstellen (anders zal die zeker niet meer lopen).
Groet,
Hardy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.