Daihatsu Cuore: Verwisselen koplampen een hels karwei?

Bouwjaar: 1999

Hoi!

Gisteravond ging een van mijn lichten stuk. Ik ben vandaag gelijk naar Halfords gegaan om maar gelijk twee nieuwe te kopen, maar na 45 minuten klungelen heb ik het opgegeven... Sowieso kom je er nauwelijks bij onder de motorkap, helemaal niet daar waar de accu en de koeltank zit, maar ik krijg de lamp er zelf niet uit! Ik had uiteindelijk een stekker in mijn handen, maar de lamp zit er nog steeds in. Het lijkt wel alsof de schijf van de lamp in het rubber zit, maar hoe krijg ik het eruit? Ik zou me erg dom voelen als ik voor het verwisselen van een lamp naar de garage zou moeten!

Gelukkig kan ik met groot licht rijden door ze in de laagste hellingsstand te zetten, maar dat is niet mijn bedoeling uiteraard.

Wie o wie weet hoe dit werkt?

Mijn dank is groot!

Groetjes, Terry

tpmm

Geplaatst door tpmm (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Cuore type L701? Bij dit type moet het toch niet zo moeilijk zijn. Linkerzijde (stuurzijde) accu verwijderen, daarna stekker van de lamp nemen ( dit gaat soms erg moeilijk ) rubber afdekking verwijderen, dan de borging van de lamp losmaken en lamp vernieuwen, bij het monteren opletten dat de lamp goed in de uitsparingen vallen. Rechterzijde kan zo verwisseld worden.Succes

tpmm (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie!

Ik vrees al het ergste!

Als ik aan de lamp trek, merk ik de speling wel. Dat zal vast met het rubber te maken hebben, maar hoe krijg ik het rubber er dan van af? Kun je dat er gewoon van aftrekken, of moet dat geschroefd worden? Mijn vorige auto was een Volvo 940, en daar kon je een piano kwijt onder de motorkap zonder dat het opviel, dus het is even wennen. Ik zal het nog een poging geven. En anders mag Daihatsu weer aan me verdienen.

Groetjes, Terry

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Rubber moet er zo af kunnen, zit meestal niet vast. Zoals eerder gezegd wil de stekker op de lamp wel erg vastzitten, en als je daar dan te hard aan trekt, krijg je veel speling op de lamp.

tpmm (0), 19 jaar geleden

Hartelijk bedankt voor de reacties! Het heeft me echt geholpen met het verwisselen van de lampen. Nu ik eenmaal weet hoe het moet, kan ik achteraf zeggen dat het niets voorstelt. Maar als je niet weet HOE iets eraf moet, dan ben je al snel bang iets te vernielen.

Bedankt!

Gr. Terry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.