Daihatsu Hijet: verlichtingsprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300i

Geachte lezer,
Ik heb al enige jaren een Daihatsu Hijet 1300 kipper.
Altijd heel veel plezier gehad, maar sinds kort heb ik een probleem gekregen dat als ik op de rem trap, gaat mijn linker knipperlicht buiten branden , dus niet knipperen, maar branden en mijn stadsverlichting.
Ook heb ik het probleem dat als ik mijn knipperlicht naar links aanzet, gaan ook mijn stadslichten branden.
Maar zet ik mijn knipperlicht naar rechts, dan doet ie dat niet.
Voor degenen die vragen of ik een trekhaak heb, ja die heb ik. De trekhaak bedrading heb ik compleet verwijderd. Dus daar zit de sluiting niet in.
Voor degenen die zeggen dat er water via de antenne naar de zekeringkast loopt, dat is bij mij ook niet het geval.
Alle relais zijn heel, zekeringen doen het goed, massa gebrek is het niet, want ik heb een draad van de massa van de accu naar de koplampen en de achterverlichting gebracht, blijft hetzelfde probleem houden.

Tussen haakjes heb ik ook nog wel een tip voor degenen die op de snelweg het probleem krijgen dat de auto uit wil slaan en snelheid verminderen tot de 50 dat de auto toch blijft lopen en weer doorrijdt. Ben ik achtergekomen dat dit de sensor is van het koelvloeistof systeem op het blok, dus niet van de radiateur.
Deze sensor geeft een signaal naar het computerkastje dat rechts onder het dashboard zit.
Deze tip kreeg ik van de Daihatsu dealer.

Ik hoop dat iemand mij op weg kan helpen met mijn bedrading. Alvast vriendelijk bedankt voor degene die mij kan helpen dit probleem op te lossen.

Edvan

Geplaatst door Edvan (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu HiJet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Ed in de tekst heb je het over een kipper .

Zit hier bedrading aan kippende helft .

Is deze dradenboom niet beschadigd?


daan

Edvan (0), 14 jaar geleden

Beste Daan,

Er zit verder geen andere bedrading aan de knipperlichten dan die erop horen.
Het probleem is dat als ik mijn knipperlicht naar links aanzet, dan knipperen mijn stadslichten, mijn remlicht, dashboard verlichting.
Hetzelfde is als ik mijn rem intrap, blijft mijn linker knipperlicht branden en ook brand mijn stadslicht en dashboard verlichting mee.
Als ik alleen mijn stadslicht aanzet, gaat de linker knipperlicht branden inclusief mijn stadslicht en knippert mijn knipperlicht ook niet meer, hij blijft alleen branden, knipperen doet hij dan ook niet meer.

En wat jou vraag betreft of ik een kipper heb, ja dat heb ik. Dit deel van de bedrading heb ik doorgemeten en nagelopen. Maar daar zit echter geen breuk of sluiting in.
Ook al koppel ik mijn achterlichten compleet af, blijft hij hetzelfde doen.
Ook de relais heb ik doorgemeten. Deze waren ook goed, ook de zekeringen kast heb ik totaal uit elkaar gehad. Ook daar zit het probleem niet.
Ik heb ook nog voor de zekerheid alle aansluitingen in de knipperhendel onder het stuur doorgemeten. Ook daar kon ik het probleem niet vinden.
Inmiddels heb ik het schema van de auto bij de dealer gehaald. En daaruit is gebleken dat de storing zit in de groene draad van de bedradingsboom, voor onder het dashboard.Heb tot op het moment het probleem van de groene sluiting draad nog niet kunnen vinden.

p.s. Nog mijn vriendelijke dank voor uw reactie en het meedenken dit probleem op te kunnen lossen.
Dank u wel.
Met vriendelijke groet,
Edvan

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Over de groene draad heb je de kabel boom al open gesneden op deze plek onder het dashboard??

Loopt hier niet iets van mechanica langs doorslijten van bedrading ??

Want qua storingen zijn dit redelijk goede autootjes.

Ik zal op het werk eens ff kijken heb op het moment er eentje in de werkplaats staan ook kippende alleen de italaanse uitvoering piaggo maar is qua opbouw het zelfde is over genomen van daihatsu hi jet .

grt daan

Edvan (0), 14 jaar geleden

Beste Daan,
Ik heb onder het dashboard alle draadbomen losgehaald. En kon geen sluiting vinden. Ook zag ik niet dat de draad ergens tegen schuurde.
Ik heb inmiddels de complete bedrading van de groene draad vervangen. Ook de draad van de knipperlicht, remlicht en stadslicht heb ik vervangen. Ik heb daarvoor in de plaats de oude draden laten vervallen. Nu werkt mijn knipperlicht, stadslicht en remlicht weer goed. Maar ik heb vergeten het verlichtingslampje van de kachel verlichting ook te vervangen. Deze knippert als ik mijn knipperlicht naar links zet.
Ik hebook op de remlicht nieuwe complete draden van voor naar achter getrokken. En ik heb op het rempedaal een andere stroomdraad geplaatst. Ik weet wel dat u zal zeggen dat is niet de oplossing, maar ik had geen andere uitweg. Ik heb de auto immers elke dag nodig. Ome agentje heeft me een keer een waarschuwing gegeven, daarom heb ik voor deze weg gekozen.

p.s ik wist dat de nieuwe Piaggio de vervanger is van de Hijet. Dat kon ik ook zien aan het schema. Er zaten een paar andere kleine puntjes aan.


Toch ondanks alles wil ik u toch vriendelijk bedanken dat u mij op weg geholpen heeft om de oorzaak op te sporen.
Voor de rest ben ik met mijn Daihatsu zeer tevreden. Hij loopt en rijdt netjes.
Mvg Edvan

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het weer werkt is het toch goed !

Ik weet wel dat de bedrading dicht bij het stuur mechaniek zat uit mijn hoofd dit door dat ik in een grijs verleden deze auto,s kippend heb gemaakt .

Maar het is opgelost dus .

daan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu HiJet of stel zelf een nieuwe vraag.