Daihatsu Charade: Zekeringkastje daihatsu

Bouwjaar: 1993

Heb een daihatsu charade 1.3i. Vandaag onder het rijden ging in het dashboard het lampje van de batterij en die met het uitroepteken branden. Later bleek onder het rijden dat mijn knipperlichten, elec. ramen het ook niet deden. Auto gestopt, uitgezet. Maar daarna wou hij niet starten.

Zekeringen bekeken, er bleken 2 zekeringen doorgebrand te zijn die ik heb vervangen, maar hij wou niet starten. Anwb erbij gehaald en heeft me aangeraden een nieuwe accu te halen, wat ik ook heb gedaan.

Maar op weg naar huis weer het zelfde probleem. Lampjes gingen branden. Maar bij hoge toeren in zijn 4 ging het even uit. Heb nog voor de zekerheid een paar zekeringen vervangen. Lampjes zijn onder het rijden uitgegaan en blijven nu uit.

Mijn vraag is of iemand weet wat het probleem kan zijn. Heeft iemand misschien een overzicht van het zekeringskastje onder het dashboard. Ik weet niet precies hoe sterk die zekeringen moeten zijn.

Groet,
Alex

Fransvegt

Geplaatst door Fransvegt (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe is het met de massa van de accu naar de carrosserie?

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Als de zekeringen steeds doorbranden is er sprake van te hoge stroom. Dit kan een kortsluiting zijn in het circuit of de spanning is te hoog waardoor ook de stroom te hoog is. Controleer daarom de accuspannin bij draaiende motor en geef wat gas bij. De accuspanning mag niet meer dan circa 14,4 volt zijn. Is deze beduidend hoger dan is de spanningsregelaar kapot. Als de spanningsregelaar kapot is laadt de accu waarschijnlijk ook niet bij wat het niet starten verklaart en het branden van het acculampje, dat geen laadstroom beteknt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.