Fiat Palio: accu is leeg

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 v

hallo

kan iemand mijn helpen bij mijn auto is elkekeer de accu leeg als ik hem naar een half uur weer wil starten.dach dat het aan de accu lag heb er een nieuwen in gezet maar is het zelfde .iemand zei dat ik het frontje van de radio er af moest haalen, want ook al was hij uit kon hij toch stroom paken dus dat heb ik ook gedaan, maar was het ook niet , anwb er bij gehaald die zeg weer dat de dynamo niet goed bij laait,want zo zeg die man hij moet naar 13,8 en hij gaat niet verder dan 13,1, ik denk zelf dat er ergens een stroom lek zit .
wie kan mijn helpen

theom

Geplaatst door theom (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Palio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Hou het toch maar op de dynamo,de laadspanning is idd te laag.
Als je de auto uitzet na een ritje van een 25km en je meet dan de accu spanning dan moet deze 12.4-12.6 volt zijn,bij een goede dynamo.

theom (0), 14 jaar geleden

oke dank je wel ga de dynamo er nu onder uit halen en ga kijken of ik maandag een anderen kan krijgen nogmaals bedank

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Het probleem zal de ingebouwde spanningsregelaar zijn,die kun je alleen samen met de koolborstels kopen.
Als de sleepringen van de rotor niet te ver zijn ingelopen hoef je deze niet af te draaien.....een andere van een sloper moet je ook maar afwachten hoe die is.
Mijn ex-Palio had 255000km met dezelfde koolborstels er op zitten(ik had hem bij 245000 eruit gehaald voor controle) en heb hem toen ingeruild,maar de koolborstels waren nog prima.
Spanningsregelaar met de borstels zal bij een autoelectro bedrijf rond de 30 euro kosten.

theom (0), 14 jaar geleden

hallo thei nu ga je me toch te ver heb nog nooit een dynamo uit elkaar gehaald pfff,dus ik weet ook niet hoe het er van binnen uit ziet ,maar heb hem er net onderuit gehaald en dat was ook nog wel een klus heb je hem eidelijk los kun je hem er niet uit krijgen ben er 3 uur mee bezig gewees heb zon paat biij de uit laat weg gehaald en toen ging het net .dank je wel voor het bericht maar denk toch dat een nieuwen ga halen .kost 165.euro dan weet ik zeker dat hij goed is

theom (0), 14 jaar geleden

hallo thei

ik heb een blokje er af gehaald daarop zit twee koolborstels onder elkaar en er zit een soort koelribels op is dat wat ik nieuw moet kopen of heb ik er iets anders af gehaald
groetjes theo

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Dat is idd de spanningsregelaar met koolborstels.
Waar de koolborstels in de dynamo de rotor(draaiend gedeelte) raken zijn de sleepringen,nu kan op de plaatsen waar de koolborstels op de sleepringen contact maken,deze sleepringen ingelopen zijn,maar dat zou je ook even kunnen laten beoordelen bij het bedrijf waar je de spanningsregelaar koopt(of die nieuwe dynamo)

theom (0), 14 jaar geleden

oke je hoort van mijn bedank al vast
groetjes theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Palio of stel zelf een nieuwe vraag.