Fiat Seicento: accu laad niet bij

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

hallo,

ik heb een probleem en hopelijk kan iemand me erbij helpen.

afgelopen week viel alles uit, de verlichting, radio, verwarming en toen stopte de motor ermee. anwb erbij gehaald en volgens hun was het de dynamo. de auto een behoorlijke tijd aan de startkabels gehad en toen ermee naar de garage gereden.
de garage heeft de dynamo nagekeken maar daar was niet veel mee aan de hand en een nieuwe V-snaar eropgezet want daar lag het aan volgens hun.
een dag later rij ik van mijn werk terug naar huis en begint t hele verhaal opnieuw!! alles viel weer uit...accu leeg...doet nix meer.

wie kan me hiermee helpen om een oplossing te vinden??

gr angela

angie083

Geplaatst door angie083 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

eddyarc (100), 13 jaar geleden

kun je niet meten of uw batterij laad als de motor draait zoja kan er nog een stroom verlies zijn als de wagen stil staat .

Theo Sparenburg (10), 13 jaar geleden

Ik neem aan dat je acculampje bij lopende motor niet brandt en bij op contact zetten wel.
Eerst even een voltmeter (multimeter) op de plus- en minpool van de accu zetten. Dan bij stilstaande motor de spanning meten (moet in ieder geval 12 volt bedragen) Dan motor starten en even wat gas geven. Voltmeter moet nu naar de 14 volt lopen. Als dit goed is moet je het wellicht bij de accu zoeken. Hoe oud is de accu? Zitten de klemmen goed vast en is de zaak niet vervuild. Verder even de accu bij de garage onder belasting late testen.
Meten is weten.



Vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.