Fiat Punto: achterruitenwisser

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hallo
kan mij iemand helpen op de wissermotor zit stekker met 3 draden waarvan 1 stroom heeft als ik de schakelaar op het stuur aanzet, maar de motor draait niet heb nieuwe motor aangesloten loopt ook niet heeft iemand hier ervaring mee. bvd

fritzi

Geplaatst door fritzi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Dan is de massadraad onderbroken of de schakelaar kaduuk,maar begin eens met de zekeringen te controleren,kan ook de oorzaak al zijn en de goedkoopste en makkelijkste oplossing.

fritzi (0), 14 jaar geleden

hallo Thei
dank voor je antwoord, maar op de groene zekering 30 A zit op beide kanten geen stroom en durf de kast niet los te maken omdat hij waarschijnlijk ingelezen is op de computer. grt

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Bij de oudere Fiats zit er vaak nog een hoofdzekering in de motorruimte in de buurt van de accu,nu weet ik niet of dit ook bij dit model zo is,maar daar zou ook één van kapot kunnen zijn.
Wat ook nog kan,de plusdraad(en) naar de zekeringkast komt rechtstreeks van de pluspool van de accu af en die zit ook wel eens geschroefd,dat dan daar een slechte verbinding is ontstaan en zo bepaalde zekeringen in de zekjeringkast geen spanning krijgt.
controleer eens of er meer dingen zijn die het niet doen en over het contactslot lopen zoals de ruitenwissers voor of de kachelaanjager,zou dus ook nog het contactslot kunnen zijn.

fritzi (0), 14 jaar geleden

ik zal zaterdag eens naar die zekering zoeken, maar ik heb het vermoeden zoals jij zegt dat de schakelaar kapot is deze geeft als het goed is stroom naar de zekering van daruit naar de motor monteer zaterdag andere schakelaar ieder geval bedankt overigs de rest werkt allemaal.

fritzi (0), 14 jaar geleden

probleem opgelost schakelaar defect. bedankt

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.