Fiat Punto: Achterruitverwarming

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

De achterruitverwarming van mijn dochters punto S60 werkt niet meer. Als ik op de contacten meet is er geen spanning, het lampje van de schakelaar brand wel en de achterklep is dicht.
Na inspectie blijkt dat één van de contactpunten (2de van links) op de achterkleprand is ingesmolten, mogelijk maak die dus geen of geen goed contact meer maar ik weet niet of die voor de achterruitverwarming is. Kan iemand mij vertellen op welk contactpunt de achterruitverwarming hoor te zitten en wat de gemeten waarde moet zijn?, of heeft er iemand een elektrisch schema voor mij? Tevens de vraag of er misschien nog een relais tussen zit? Zo ja waar zit deze dan ?

JHNieuwenhuijs

Geplaatst door JHNieuwenhuijs (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (575), 12 jaar geleden

Relais zit achter de zekering kast , als je de schakelaar van de achterruitverwarming aanzet moet je dit relais horen klikken .
De contacten in de achterklep-rand branden wel vaker in , vervangen van dit contact is dan de oplossing.
Vaak kun je zien dat de contacten in dit contactblokje , als het ware in het plastic van het blokje gebrand (gesmolten) zijn , waardoor het contact gedeelte
in de achterklep geen contact meer maakt hiermee .

JHNieuwenhuijs (0), 12 jaar geleden

Oke bedankt ik ga het contactblok vervangen en het relais bekijken want ik hoor niets klikken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.