Fiat Punto: airco ruikt vies

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1300

De airco ruikt vies als hij aanstaat.
Nu heb ik er al zo/n spuitbus ingezet die je moet indrukken en dan met deuren dicht en draaiende airco laten leegspuiten maar dat heeft niet echt geholpen

Nu heb ik een andere spuitbus met schuim maar daar is een slangetje bij die je in de afwaterslang van de condensor moet stoppen en dan leegspuiten.

Weet iemand waar het afwater slangetje van de aircocondensor zit bij de Fiat Punto 2015

Groet,
Leon

lmjslijpen

Geplaatst door lmjslijpen (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

skilcom (0), 5 jaar geleden

Een goede raad... blijf er af, en ga naar een erkend airco specialist. Die spuitbussen zijn gewoon lapmiddelen. Ten eerste moet je de filter al vervangen, de bron van schimmels en vieze geurtjes, en dan de airco zelf ontsmetten... Dat kost bij een professioneel bedrijf tussen de 75 en de 100 €, afhankelijk van de auto, bovendien vervangen ze ook nog eens het gas en de olie, en brengen alles op de voorgeschreven druk, een volledig airco onderhoud dus. Voor die prijs kan u het echt niet zelf doen, trust me...

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Skilcom

Zomaar wat roepen dat spuitbussen lapmiddelen zijn daar zijn velen het echt niet mee eens....
Je moet natuurlijk wel het kaf van het koren weten te scheiden en dat ontbreekt hier..

Bijv. Innotec (Airco clean control) is o.a een perfect middel (schuim dat rechtstreeks op de verdamper wordt aangebracht en zodoende de schimmel dood/verwijderd)
Bij de prof. gaat dit niet heel veel anders, het komt op het zelfde neer.

Grt. Paul

kaleido 1 (1540) PRO, 5 jaar geleden

Precies Paul , vervang je interieurfilter en reinigen met bv. innotec zoals al aangegeven je verdamper en verdamperlekbak , afvoer slangetje wat jij bedoeld is van je verdamperlekbak , condensor zit voor in de auto bij de radiateur.
Wel reinigen bij de bron , zomaar ergens iets in spuiten helpt niet.
Opnieuw je airco vullen heeft voor verhelpen van stank geen zin , als hij verder goed werkt zou ik die kosten niet maken.

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Sluit mij geheel bij P. Kelder en kaleido 1 aan . Tenzij u nog te veel vakantiegeld over heeft en dit kwijt moet . ( mijn rekeningnummer komt op uw E-mail )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.