Fiat Punto: Auto radio blaupunkt

Hallo allemaal

Ik heb een vraag met betrekking tot de blaupunkt autoradio van mijn fiat punto.
Ik heb de beveiligings code maar zodra ik mijn radio aanzet blijft er check in het schermpje staan en gaat niet weg.

Heeft iemand dit al eens meegemaakt en zo ja hoe los je dit op ?

Met vriendelijke groet

Grumpy1982

Grumpy1982

Geplaatst door Grumpy1982 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

skilcom (0), 6 jaar geleden

De "check" melding wil zeggen dat de CAN bus de autoradio niet erkend. Dat komt nogal eens voor als men b.v. een originele radio cassette speler wil vervangen door een nieuwe of tweedehands originele radio CD speler, of een nieuwer model van radio CD speler. Vertel eerst eens wat juist de situatie is, plus het type en bouwjaar van uw Punto, en uw radio, dan kan ik u waarschijnlijk verder helpen.

Grumpy1982 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie het gaat om een punto 1.2 elx uit 2001 ik heb deze auto 2 maanden geleden gekocht en de radio is een originele van blaupunkt (kan geen type nummer vinden ) en is ingebouwd door de fabrikant. de verkoper van de auto wist verder niks van de radio.

skilcom (0), 6 jaar geleden

Inderdaad, als het deze is, (zie foto1) is het de radio die niet meer communiceert met de CAN bus. In dat geval de radio zonder spanning zetten door de zekering te verwijderen, of gewoon de - (min) van de batterij voor 15 sec. af te koppelen. Na het aankoppelen van de batterij, of het inbrengen van de zekering, zou de melding moeten verdwenen zijn en zou “RADIO M-CODE——”. moeten verschijnen. Komt er nog steeds "CHECK" op het display, dan is de radio defect. Er een andere inzetten van b.v. de sloop zou ik niet doen, zelfs met code gaat die zelden of nooit werken in een 1.2 ELX. De CAN bus gaat blijven vragen naar de originele radio, en Fiat geeft er geen ondersteuning meer op wegens te duur. Het beste, en het goedkoopste is dan een 1 DIN frame te kopen, (kost 15 euro), daar zit een kit bij om de oude radio uit te bouwen, (zie foto2), en dan kan u er een gewone autoradio naar keuze inzetten. (tegenwoordig koopt u al goede voor tussen de 70 en de 150 euro, zelfs met DAB+). Dan heeft u ook ineens ook bluetooth, handsfree phone, USB enz... Hoe zo iets er uit ziet, kan u zien op foto3... Laat maar weten als het gelukt is.

Grumpy1982 (0), 6 jaar geleden

Ik heb inderdaad al geprobeerd om de radio zonder spanning te zetten en hij blijft check aangeven .dus dat wordt een andere radio bedankt voor de hulp

skilcom (0), 6 jaar geleden

Hier kan u een filmpje zien hoe u de originele radio er heel simpel uit krijgt... https://www.youtube.com/watch?v=-0fstOUx... ... Een nieuwe er in zetten is heel simpel, gewoon de twee stekkers plus antennestekker uit de originele radio trekken, de nieuwe in het nieuw inbouwframe monteren, de twee stekkers en de antenne aansluiting er in steken, uitproberen (werkt altijd), vastklikken... en klaar... eitje... Veel succes...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.