Fiat DOBLO: auto slaat spontaan af tijdens het rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 182B6000, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 76

Fiat doblo 1.6 slaat spontaan af tijdens het rijden, soms gaat het motorlampje branden dan na ongeveer 15 km slaat auto af, kan wel weer starten en doet het weer een poosje goed. De foutcode is dan p0420 kat omzettingfactor te laag, katalisator vervangen voor een imitatie maar helpt niet lambda sondes verv helpt ook niet, maar nu slaat auto nog steeds af en gaat ook het sleutel lampje soms branden, maar auto slaat wel gewoon aan. Ook heeft die een keer de melding gegeven van de krukas sensor die is ook verv maar probleem blijft en soms duurt het dan even voor die weer aanslaat. We hebben een extra massadraad van accu naar motor getrokken het gasklephuis is verv maar mag niet baten wie heeft er een idee.

1dirk-jan

Geplaatst door 1dirk-jan (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Dat een imitatie kat niet werkt is al heel vaak gebleken, je zult een originele moeten gebruiken.
Overigens denk ik niet dat de foutcode op de kat het afslaan veroorzaakt.

De krukas sensor (en de bedrading daarvan) blijft verdacht, maar het kan ook b.v. de nokkenas sensor (of bedrading) zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.