Fiat DOBLO CARGO 1.9D: Start niet meer..(geen diesel)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 223A6000, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 46

Donderdag is plots de auto stil gevallen, de afsleep dienst vermelde brandstof filter is leeg, daar was ik ook al achter gekomen.

Accu had ie al zowiezo leeg gestart, had ie gekeken naar de opvoerpomp en de stekker aan sluiting, geen spanning met een accu booster, de leidingen los gehaald en los laten liggen, zie ik vrijdag dat de tank is leeg gelopen, de helft wat erin zat.

Nu zegt een vriend, dat het elektronisch deel op de brandstofpomp niet functioneerd, die geen aktivatie geeft naar de opvoerpomp?

Wie weet of kent het probleem...?

Theo

TheoStek

Geplaatst door TheoStek (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

TheoStek (0) PRO, 7 jaar geleden

opgelost, dank voor de medewerking, en de veele veele hulp.

Highway (95) PRO, 7 jaar geleden

@ Theo, Mooi dat het is opgelost. De doelstelling van deze site is om elkaar te helpen we zouden dus graag ook de oplossing willen weten. Dat niemand je heeft geholpen is het misschien mogelijk dat je een uniek probleem had.

Moderator

TheoStek (0) PRO, 7 jaar geleden

De rotorpositiesensor is het probleem...

functie: Sensor meet de positie van de rotor. De rotor verdeelt de brandstof over de cilinders.
Algemene: Diagnose storingscode met mogelijke gevolgen,
- slecht starten
- motor start niet
- geen motor vermogen
- motor slaat af
- motor stottert onder het rijden
- slecht stationair lopen of slaat af
- motor motormanagement lampje brandt

Eventuele oorzaak:

- Sensor vuil/beschadigd
- Inductieve of capacitieve invloeden op de sensor.
- Sensor defect
- Pomp defect
- Regeleenheid defect.

Sinds mijn bericht staat de auto ook stil tot de dag van vandaag, en heeft ertoe geleid dat ik geen enkele klant meer kan helpen sindsdien...Gezien de storing oorzaak heeft het geen enkele zin meer om de auto te laten repareren...ze beginnen bij het goedkoopste en eindigen bij het duurste.

TheoStek (0) PRO, 7 jaar geleden

De problemen zijn begonnen nadat een nieuwe koppeling erin is gemonteerd in december vorig jaar...toen is het gezek begonnen en verergerd.

harry4203 (375) PRO, 7 jaar geleden

t is dus niet opgelost als ik het goed begrijp? er is toch gewoon te meten wat er defect is, of weet je dat intussen en is de reparatie te duur?

TheoStek (0) PRO, 7 jaar geleden

Harry4203, met wat ik bedoel opgelost ! is dat niemand een mogelijk antwoord kon geven wat het is...nu het probleem is niet opgelost, maar ik weet wel wat nu de oorzaak is.
Zoals vermeld in mijn bericht, vermeld de Eventuele oorzaak wat het kan zijn..en ik heb geen zin om telkens weer te horen dit is het niet en dit was het ook niet, om geld te hebben uitgegeven aan dat wat niet de oorzaak is geweest...

De auto is in totaal drie keer afgesleept...als de pomp defect is...tja dat zijn prijzen en wellicht ook nog de ecu defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.