Fiat Seicento: auto start niet na leegrijden benzinetank

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900cc

hallo,

ik heb mijn benzinetank leeggereden (domdom) heb de auto weer vol getankt maar nu heb ik echter start problemen. ik heb even naar mijn benzinepomp gekeken en geluisterd of hij zoemde/bromde en dat doet hij.

maar na enkele keren starten sloeg de auto niet aan. daarbij heb ik de pomp eruit gehaald en gemeten of hij voldoende spanning kreeg en dat krijgt hij. dus weer alles terug en starten.. weer niks.. weer eruitgehaald en het toevoer slangetje los gehaald en daarbij komt naar mijn mening minimaal tot niks uit. kan het toch zijn dat de pomp stuk is? of iets anders waar ik naar moet kijken?

nu ben zelf geen automonteur ik heb het even simpel omschreven.

bvd,

christian.

chris330d

Geplaatst door chris330d (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Mogelijk dat er vuil in de tank zat wat nu ergens voor zit, of iets verstopt.
In elke benzinetank zit wel iets vuil, wat normaal geen probleem is. Nu heb je echter het laatste restje van de bodem gebruikt.
Ik zou beginnen om het benzinefilter te (laten) vervangen.
Daarna (laten) controleren of aanzuigbuis van de pomp, of filter van de pomp niet verstopt zit.

chris330d (0), 14 jaar geleden

probleem is opgelost. ik heb op de sloop een zo goed als nieuwe brandstofpomp uit een seicento 1.1 bj 2000 gehaald en heel even spanning op de pomp gezet deze draaide beter dan me huidige pomp. en in mijn seicento gemonteerd en hij start weer. en loopt weer als voorheen.

ik denk zelf dat de oude pomp is vastgelopen. en ik ga deze even uit elkaar halen om te zien wat voor schade hij precies gemaakt heeft.

bvd, chris.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is chris..

Je had dit ook eerder kunnen testen,dus nadat je getankt had en hij niet meer starte,even apart 12V op de pomp te zetten,omdat alles leeg is gereden..i.p.v. door te starten.

Vast gelopen is hij waarschijnlijk niet,tenminste,dan zou hij niet meer draaien,maar gewoon vast zitten.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.