Fiat 0: auto wil niet meer na 2 dagen

Bouwjaar: 2006

heb sinds 2 dagen een nieuwe doblo 1.9 8V 120 pk waar ik aansluitend een cruise control heb laten inbouwen door een inbouwstation die dit bijna dagelijks doet alsmede mijn navigatiesysteem. het volgende is er gebeurt, heb de auto opgehaald ben naar dat inbouwstation gegaan heb de cruise control laten inbouwen en deze opgehaald toen die klaar was. tot nog toe geen problemen.1 dag later begint de ellende, s`morgens de auto uitgeprobeerd naar mijn werk, alles verliep soepel de cruise control werkte zonder problemen,het enige wat ik bemerkte was dat de motor in zijn 5e versnelling met 100 km/h wat onregelmatig liep, later op de dag toen ik huiswaarts keerde begon er eerst een controle lampje te branden nl STORING IN INSUITSYSTEEM weer later toen ik bijna thuis was begon er een 2e lampje te branden nl ELEKTRONISCH STARTBLOKKERING - FIAT CODE
omdat ze beide bleven branden zou dit duiden op een storing in de fiat code volgens het boekje, uiteindelijk heb ik de fiat service gebeld en aansluitend een monteur van de wegenwacht gekregen, maar die kon het niet oplossen, maar zei ook dat het aan de aansluitingen van de trekhaak kon liggen ,en die was door de garage zelf gedaan ook zei hij dat het mischien aan de cruise control kon liggen, maar ik zei al eerder de stekkers van de cruise control te hebben losgetrokken om te kijken of het probleem daar vanaf kon komen, maar het probleem bleef zich voor doen, heb ook voordat ik dit besloot het inbouwstation gebeld en deze zei dat dit de manier was om te controleren of het probleem door de cruise control kwam.
Ze hebben de stroom er niet afgehaald.

Heb gelukkig van de fiat service s`avonds nog een vervangende auto gekregen, werd s`avonds opgehaald door een taxi op kosten van fiat en kreeg een auto mee die ik moet inleveren a.s. maandag bij de fiat garage alwaar de auto ook wordt gerepareerd. ZEER NETJES VAN FIAT, PETJE AF BEDANKT!

Heeft iemand ideeen of tips dan hoor ik dat graag

mariboto

Geplaatst door mariboto (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik mis nog waar de stroom van het navigatie systeem vandaan komt. Uit ervaring : wij hebben op het werk een electro heftruck, die bij het opstarten een storing gaf. Na veel zoeken bleek de fout te liggen in de stroomafname van het scansysteem. Bij het opstarten controleert de computer alles, en dacht dat er een lekstroom was, en gaf daarom storing. Daarom moet je zeker weten dat de stroom van de cruise control en van het navigatie systeem rechtstreeks vanaf de accu komt, met evt een door het contactslot geschakeld relais om de stroom eraf te halen als de auto uit staat, zodat daar de storingen niet door veroorzaakt kunnen worden. Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.