Fiat Punto: autoradio aansluiten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 55

Vol goede moed een oude radio uit de Punto gehaald en een nieuwe ( Roadstar CD-53USMP) aangesloten.
Draden:
- een rode
- een zwarte
- 4 draden met 2 kleuren ( voor de boxen )

Met aansluiten per ongeluk met de zwarte draad de radio aangeraakt, waarna het even vonkte. Bleek dat een zekering van de auto door was en deze heb ik vervangen. Op de radio zit een zgn. isoaansluiting en ik heb de draadjes keurig volgens schema aangesloten, maar dan wel met stekkertjes. De nieuwe radio/cd heeft stroom ( rood knipperend indicatielampje en CD die ingenomen en uitgeworpen wordt) doch verder gebeurt er niets. Aan/uit knopje werkt niet. Zekering van de radio is intact. Mis ik misschien een draadje bij deze auto ?
De oude er weer ingedaan ( een oude rad/cass. ) en deze met zwart op zwart en rood op rood, alsmede de boxen, aangesloten en deze doet het gewoon. Wat doe ik fout en is misschien de nieuwe radio al RIP omdat hij kortsluiting heeft gemaakt ?.

BellyFelly

Geplaatst door BellyFelly (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

thei11316 (0), 16 jaar geleden

Kijk eens bij de aansluiting van je 'nieuwe radio'daar zit als het goed is ook een zekering,deze kan ook stuk zijn.
door een kortsluiting tusen rood en zwart,+ en - kan je radio niet opgeblazen worden.

jaboV (0), 16 jaar geleden

Volgens mij heb je bij een moderne installatie 2 x plus nodig meestal is geel geloof ik continue voeding en rood geschakelde voeding. (of andersom)

Contnue voeding is voor het geheugen van de installatie (voorkeurinstellingen) en geschakelde voor aan/uit

Zit er geen aansluitshema bij? hier kun je zien waar wat op moet. Vermoedelijjk zit je + op de continu voeding, ik denk als je de + op de geschakelde voeding zet dat ie het wel doet. Je raakt alleen steeds je voorkeurinstellingen kwijt daarvoer moet je ff een + bijtrekken.

GR Jaap

BellyFelly (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de tips. De zekering van de radio zelf is nog in orde.
Ik zie inderdaad maar een rode kabel en een zwarte kabel, alsmede de kabeltjes voor de boxen.
Er zit een aansluitschema bij de radio en ik heb de kabels keurig volgens het schema in het boekje aangesloten, waarbij :
- de zwarte op de aarde
- de rode op memory en + 12 v of
- de rode op + 12 v
In alle gevallen werkte de radio niet. Wel zat er dus stroom op de radio ( indicatielampje brandde en cd werd ingeslikt en uitgeworpen) echter on/off werkt niet. Is het misschien iderdaad een ontbrekend kabeltje ?
En zo ja, hoek sluit ik zo'n missend kabeltje aan ? Zit dit er dan niet in standaard bij een Punto ?

jaboV (0), 16 jaar geleden

Als ie een cd inslikt heeft ie spanning dus dan moet ie het doen.
Je zult dan meer moeten denken aan je instellingen. Zitten de boxen aangesloten op het kanaal dat, open staat vermoedelijk is je nieuwe radio toegerust voor meer dan 2 boxen dus als toevallig staat ingesteld dat de boxn voor open moeten staan en je hebt ze aangesloten op de uitgang voor achter heb je geen geluid.

Ik heb ook wel eens gehad dat bij het demonteren stom toevallig beid eboxdraadjes een breukje opliepen en hoorde ik ook noppes. Probeer eens een andere opstelling of een ander auto of zo dan weet je dit snel genoeg.

Hoor je helemaal niets? zelf geen piepje of kraakje als je aan de boxdraden rommelt bijv

Gr Jaap

BellyFelly (0), 16 jaar geleden

Ik ben eruit. Ik heb een iso stekker gekocht en daarvan de rode en gele kabel aan de rode pluskabel van de auto gehangen en zie daar....hij doet het. Bedankt voor jullie hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.