Fiat Tipo: barst voorruit

Bouwjaar: 1991

Ik heb een barst in de voorruit van mijn fiat tipo. Nu blijkt dat dit gelijmde ruiten zijn. Heeft iemand een advies hoe dit op te lossen. Ik kan op de sloop wel een ruit krijgen maar ze kunnen hem niet lijmen. Heeft iemand een advies om dit op te lossen?

rob9893

Geplaatst door rob9893 , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

mvdkant, 17 jaar geleden

als je een wa verzekering met casco hebt dan is het vervangen niet zo duur. om en na bij de 30 euro's tot 70 euro

zelf het raam vervangen is een k#tklus omdat je eerst het raam moet zien te verwijderen, vervolgens alle glassplinters van de sponning moet afkrabben omdat je raam er niet zonder barsten en scheuren uit komt. vervolgens moet je de sponning in de glasprimer zetten nadat je het hebt schoongemaakt. dan moet er glasprimer op het raam. als e.e.a. is opgedroogd dan moet het raam er in worden gelijmd met speciale lijm. vervolgens pak je 4 stukken kurk en bevestigt dat met dik afplaktape op je raam, elke hoek 1 kurk en een paar stukken tape over het plaatwerk en de kurk die op het raam gedrukt zit. dit laat je ongeveer een uur of 8 staan en het raam is gelijmd. nu is het alleen wel de vraag of je raam wind dicht is.

bedenk wel dat ook glas veroudert en kan scheuren bij torsie krachten. d.w.z. als het gelijmd is en het zit niet goed dat het dan alsnog kan scheuren. het beste is het om het raam te laten vervangen door een firma zoals carglas.
wel raad ik het je pas aan als je wa met casco hebt i.v.m. de kosten.

groet,
martin.

Ron10288, 17 jaar geleden

Ik denk dat dat inderdaad de beste oplossing is
Groet Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.