Fiat Tipo: Vervangen van linkerachterscherm

Bouwjaar: 1990

Hallo allemaal,
Ik ben in het bezit van een tipo uit 1990, nu is het geval dat de vorige eigenaar een aanrijding heeft gehad aan de linkerachterzijde en deze zeer slecht heeft (laten) gerepareerd, waarschijnlijk gewoon een nieuwe bumper er opgezet en klaar, hierdoor is het linkerachterscherm gaan roesten en moet gerepareerd worden, nu wil ik weten of iemand weet of dit paneel te vervangen is zonder slijpen en lassen, bij de dealer word ik niet veel wijzer, en aangezien er dan ook weer gespoten moet worden is dit geen optie, ik zie regelmatig auto's op de sloperij liggen in de zelfde kleur als mijn auto, weet iemand of dit te doen is?

Alvast bedankt,
Groetjes Ron

Ron10288

Geplaatst door Ron10288 , lid sinds 17 jaar geleden

5 Reacties

mb-man PRO, 17 jaar geleden

zonder slijpen en lassen kun je nooit een achterscherm vernieuwen

Ron10288, 17 jaar geleden

Ja, normaliter niet maar het gaat om het kleine achterscherm boven het achterwiel, deze zit achter het achterlicht en aan de binnenzijde van het linker achterportier geschroefd en de rest lijkt gekit te zijn, ik durf alleen niet de kit door te snijden voordat ik zeker weet of deze niet gelast zit

Ron10288, 17 jaar geleden

Is helemaal niemand die dit aan mij kan vertellen?
Anders ga ik wel naar de sloperij om te kijken of ik het achterscherm en vanaf kan krijgen.

Ron10288, 16 jaar geleden

weet iamand al iets over het vervangen van het achterscherm?

jeroenmonteyne PRO, 16 jaar geleden

Het achterscherm aan de zijkant is er wel degelijk aan met bouten. En inderdaad met een soort lijm ook. Daardoor wordt het moeilijk om die op zo'n geheel en zonder deuken eraf te halen. Maar in jou geval lijkt dat niet nodig. Anders een beetje warmen met een warme luchtblazer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.