Fiat Cinquecento: benzine stank

Bouwjaar: 1998

we hebben een cinquencento nu ong.2 jaar en vanaf het begin heeft hij naar benzine gestonken als je hem vol tankt .
De stank is er vooral bij een linker bocht .
De dop is vervangen de slangen gekontroleerd en er is geen lekkage of meer verbruik als hij vol is!
Is er mischien iemand met een goed idee ??

beertje

Geplaatst door beertje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

theedgegw (0), 17 jaar geleden

Er zijn 2 bekende problemen bij cinquencento tanks. 1 de rand waar de bovenste en onderste helften van de tank op elkaar zitten rotten door. hier gaat hij dan op lekken. 2 De buisjes op de benzine pomp die boven op de tank zit (te berijken via een luikje in kofferbak/onder achterbank) willen welleens afbreken.

Dit lijken mij de twee meest waarschijnlijke opties.

dupl-u-19054-5dd14a44697fb+kosopoel (0) PRO, 17 jaar geleden

Al een aantal keer een lekke tank vervangen inderdaad.
Ga je deze vervangen koop dan een imitatietank nieuw deze is aanzienlijk goedkoper dan origineel en net zo duur
als op de sloop.
Is overigens niet al te veel werk.
Succes ermee.
Koos.

beertje (0), 17 jaar geleden

Hoi Guido de tank is waarschijnlijk niet door gerot want dit speelt al sind we hem hebben en hij is al 2 keer gekeurd en we hebben dit bij de keuring vermeld ,Het zou heel goed kunnen dat een van van de buisjes gescheurd is .Ik ga er als het wat beter weer is naar kijken.
Bedankt voor jullie reactie ,dit is de eerste keer dat ik via deze weg een antwoord op een vraag probeer te krijgen en ik ben verast over de snelle reactie .
Gr Theo

theedgegw (0), 17 jaar geleden

graag gedaan. Heb nog wel een paae tips voor je. Als je de deksel onder de achterbank eraf neemt kan je op de brandstofpomp kijken. Mocht dit droog zijn dan raat ik je de volgende dingen aan :

- Tank de auto helemaal vol.
- Zorg ervoor dat er bovenop de tank geen nattigheid ligt.
- Ga een stuk rijden. (veel bochten en drempels)

Als je dit gedaan hebt kun je goed zien of het gelekt heeft. Met name rond de sluit rand. onder de rand zit een rubber dit wil ook nog weleens stuk gaan en dan lekt er langzaam benzine onder de dop door.

Als het pijpje lek is kan je het vaak al zien als je de auto op contact zet dan spuit het er gelijk uit.

Verder mocht je tank toch lek zijn en je wilt een nieuwe kopen. Let dan heel erg op. Ik heb welleens 5 keer de verschillende tank gehad en ze waren allemaal anders.

Wat belangrijk is dan is het tellen van het aantal boutjes waar de brandstofpomp inzit. De hoogte van de tap einden. De groote van het gat. En boven op de tank zitten beluchtings doppen sommige tanken willen deze er niet op zitten of ineens 2 ipv 1.

Als je met al deze punten rekening houd met bestellen kan het niet meer mis gaan bijna.

Hopelijk vind je snel de oplossing. laat je het even weten?

theedgegw (0), 17 jaar geleden

Ps het kan zijn dat de tank wel lek is op die rand maar dat er met de keuring niet goed naar gekeken is. Benzine verdampt in een bloedgang en tegen de tijd dat de apk keurmeester bij de tank komt kan deze al lang weer droog eruit zien. Je moet dit controleren door een flink stuk te rijden bij droog weer met een volle tank. dan de auto met draaiende motor op de brug zetten en goed kijken en voelen langs en op de rand.

Als je de deksel van de brandstof pomp los hebt kan je ook goed met de achterbank omhoog gaan rijden. Je kan dan onderweg al goed in de gaten houden of hij hierop lekt.

succes

beertje (0), 17 jaar geleden

Hoi Guido ik ga als het weer wat droger is kijken of ik de lekkage met behulp van jully tips kan vinden en laat het je later weten hoe het afgelopen is. Ik heb alleen geen idee hoe lang zo'n onderwerp op deze site blijft staan ?

theedgegw (0), 17 jaar geleden

Je kan berichten tot jaren terug gterug zoeken maar je kan het eventueel ook gewoon in een prive boodschap sturen of naar me emailen. Ik hoor het wel en succes ermee

beertje (0), 17 jaar geleden

OK ,tot mails

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.