Fiat Cinquecento: elektrisch probleem na motorwissel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 sporting

Nadat de motor is verwisseld heb ik problemen met de toerenteller en het inspuitlampje in combinatie met het sleutelcode lampje. Het valt me op dat m'n toerenteller boven de 3500 toeren gaat "dansen" en zelfs wel uitschiet naar max toeren en dan komt m'n inspuitlampje. Zodra ik dan weer onder de 3500 toeren kom dan gaat het lampje weer uit en doet de toerenteller ook weer normaal. Af en toe komt het sleutelcode lampje er ook bij en gaat niet meer uit. Bij contact uitzetten en weer aan gaat meestal het sleutelcode lampje weer weg, maar blijft soms ook aanwezig. Haal dan de minpool van m'n accu los en dan kan ik weer starten. Wie weet wat er aan de hand is? Massa's lijken me goed en spanning van de dynamo is ook goed.....

jeroen 26

Geplaatst door jeroen 26 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

waar komt de geplaatste motor uit

jeroen 26 (0), 17 jaar geleden

Ook uit een fiat cinquecento 1.1 sporting

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

alle massa punten/draden na lopen
ik denk dat je er een vergeten bent of dat er een niet goed vast zit
kijkvooral op de motor de dnamo massa en de motor carrosserie
mvg jerry

jeroen 26 (0), 17 jaar geleden

Jerry, alvast bedankt voor de snelle reactie. Ga alles nalopen. mvg jeroen

jeroen 26 (0), 17 jaar geleden

Heb alle massapunten nagelopen en kan niets ontdekken. Ziet er allemaal goed uit. Massa van de dynamo is ook goed. Heb wel twee losse stekkertjes gevonden bij de boordcomputer. Denk dat eentje voor het uitlezen is, want die heeft ook een beschermkapje erop, maar van die tweede zou ik niet weten waar die voor is. Stekkertje heeft drie ronde pinnetjes (female) en een groen randje????? Heeft iemand nog suggesties?

henrico4488 (0), 14 jaar geleden

hallo kan je mij vertelen of je de oplossinge heb gevonden die van mij doet het zelfde namelijk na het in en uit bouwen van de motor met vr gr henrico

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

kijk eens naar de vacuum naar de map sensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.