Fiat Brava: bij warme motor starten onmogelijk

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 12v

Hoi allemaal, vandaag een brava in de werkplaats gehad die als de motor warm is niet meer goed rond gaat net als of de accu leeg is en de startmotor te veel stroom vraagt omdat hij dan heel zwaar draait. startkast er op meteen goed rond gaan en starten. ben aan het meten gegaan. had tussen de massa van de accu en massa op het blok 0,3V verlies. dus nieuwe massa erbij en hij krijgt meer laadspanning. bij ons getest starte meteen. klant naar huis gereden thuis aangekomen zet hij hem af en niet meer starten. wie heeft er een idee wat dit nog kan zijn.

mvgr

apalracer

Geplaatst door apalracer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Brava? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (355) PRO, 13 jaar geleden

Laadspanning al gemeten ?

Siem Bijman (180) PRO, 13 jaar geleden

Spanning is het niet alleen Hans. Belangrijker is de laadstroom eens te meten. Als die te laag is en de klant alle verbruikers aan heeft kan dit de akku leegtrekkken terwijl hij wel 13 V laadspanning afgeeft onbelast.

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

ja die is netjes 14 volt rond. ook bij toeren. er zit pas een nieuwe dynamo op en nieuwe accu volgens de klant. stonden onderweg met pech en hebben dat daar laten doen. dus dit zou voldoende moeten zijn . ook met verbruikers aan 14 volt. voor dat ik er een massa bij had gemaakt zat hij krap aan de 13.4V.

mvgr

audivw (0) PRO, 13 jaar geleden

start stroom al gemeten, accu testen, verbaast mij niet als de nieuwe accu defect is.

vrgr, mark

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

vandaag mee bezig geweest. nieuwe startmotor er op gezet ivm ouderdom , blijken wel eens problemen te geven . leek goed klant gaat rijden laat hem afslaan en hup weer hetzelfde probleem. auto opgehaald nieuwe accu nog steeds hetzelfde probleem. startboost er op was het dit keer ook moeilijk aanslaan. morgen kijken bij koude start.kan dit ook aan verkeerde of dikke olie liggen?????

mvgr

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

weer aan de brava gewerkt. nu hebben we de motor inwendig gereinigd. ivm verkeerde olie . wij denken dat hij teweinig smering heeft gehad en daardoor zwaarder ging draaien bij warme motor. 2 x gereinigd en gevuld met 5w40 . nu afwachten wat hij in de praktijk gaat doen . ik laat het weten

mvgr

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

klant gisteren gebeld . maar het ging perfect. dus nu afwachten. maar wat blijkt deze 1.6-16v zijn dus heel gevoelig op de juiste motorolie.

mvgr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Brava of stel zelf een nieuwe vraag.