Fiat Tempra 1.6 selecta: bodem van de rem

Bouwjaar: 1993

Ik heb een probleem met mijn Fiat Tempra en hoop dat iemand mij in de goede richting kan drukken voor het oplossen...

De remmen van de Tempra werken op zich OK. Soms gebeurt het, dat het pedaal erg ver ingetrapt moet worden voordat de remmen goed werken. Het lijkt alsof de bodem al bereikt is dan. De auto remt dan alsnog goed af maar het baadt mij wel zorgen.

Het lijkt alsof het probleem erger is naar mate de motor meer toeren maakt. De rem voelt hard en niet sponzig. 'Pompen' helpt wel, het pedaal komt dan hoger. Als ik het pedaal vast houdt en de rem zit vast, kan het pedaal niet verder weggedrukt worden. Het vloeistofniveau is op peil en lekt ook niet (ik verlies geen remolie).

HJ Nijland

Geplaatst door HJ Nijland (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

Controleer de slang die naar de rembekrachtiger gaat eens. Zou kunnen dat je vacuum (deels) wegvalt en dan moet je inderdaad steviger trappen om af te remmen.
suc6
Peter

mark7244 (0), 18 jaar geleden

hoi denk eens aan een nieuwe hoofremcilinder.je probleem wordt steeds erger.nu is het nog het begin,is dan met pompend remmen nog te verhelpen

HJ Nijland (0), 18 jaar geleden

Ik heb de auto toch maar naar een garage gebracht. De hoofdremcylinder is OK. Het schijnt de rembekrachtiger te zijn. En dat is dan ook direct erg jammer want dat schijnt een speciaal onderdeel te zijn voor een selecta automaat.

HJ Nijland (0), 18 jaar geleden

Ik weet wat je bedoelt WCP, maar een nieuwe rembekrachtiger is ontzettend duur. Een gebruikte met omruilgarantie kost ongeveer 50 euro. Wel de moeite waard om te proberen denk ik...

HJ Nijland (0), 18 jaar geleden

Ik heb op verzoek van de garage zelf een rembekrachtiger geleverd. Dit is een gebruikte bekrachtiger geworden van een automaat, want inderdaad: een schakelbak-onderdeel past niet. Helaas heeft het vervangen van de rembekrachtiger NIET geholpen. De garage snapte dit niet zo goed en heeft ook maar de hoofdremcylinder vervangen. Ook dit heeft NIET geholpen. Dus één rembekrachtiger en één hoofdremcylinder verder en het probleem zit er nog steeds in!!!

Dit wordt nu wel een hele interessante fout want de auto staat nu al 3 weken bij de garage (waar ik goede ervaringen mee heb) en de oorzaak is nog steeds niet achterhaald. Het probleem is nog steeds niet verholpen.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is de remvloeistof al ververst? Moet om de 2 jaar ververst worden, komt nl water in de olie. Dit kan problemen veroorzaken.

Santa (0), 18 jaar geleden

Wat Sjaak zegt is eigenlijk al zo vanzelfsprekend.... Hij heeft volkomen gelijk. Kijk echter ook even naar je vacuumslangen. Heb het met een Vectra meegemaakt dat die zo nu en dan valse lucht trokken..... Maar remvloeistof verversen lijkt me geen verkeerd idee.....

HJ Nijland (0), 18 jaar geleden

Ik zal morgen nog eens bellen en er naar vragen... Eigelijk ga ik er wel vanuit dat de garage waar de Fiat staat op dit moment dit soort oplossingen wel geprobeerd heeft.

michaelf (0) PRO, 18 jaar geleden

Je mag toch aannemen als de hoofdremcilinder hebben vervangen dat ze ook de remvloeistof hebben vervangen

Santa (0), 18 jaar geleden

Je wilt niet weten wat je als klant bij de dealer mee kan maken............. Pffffffffffffffff........... Tell me..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.