Fiat fiat tempra: moeilijk starten

Bouwjaar: 1992

Ik heb een Fiat Tempra van Dec. 92. Dit is een geone benzine uitvoering zonder injectie. Deze krijg ik plotseling niet meer gewoon gestart. Als ik een aantal keer met het gaspedaal speel krijg ik na lange tijd de motor eindelijk gestart maar blijft stationair niet lopen. Hou ik het gas erop dan wil die na veel moeite wel aan de praat krijgen. Zet ik de motor af en start hem opnieuw dan start ie normaal en loopt dan ook weer stationair. (een uur of wat later krijg ik weer hetzelfde probleem) Heb ontsteking, benzinefilter, bougies, zekeringen, benzinepomp etc nagekeken of met sloop onderdelen vervangen maar hielp niets. Ik heb het vermoeden dat tijdens of na de start de carburateur benzine toevoer het af laat weten??(misschien een relais of sluiting ergens! Als iemand mij hiermee zou kunnen helpen, want ik kom er zelf niet meer aan uit en weet er ook blijkbaar niet genoeg van af. Alvast vriendelijk bedankt.

Edwin.

edja

Geplaatst door edja (50) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Als er geen injectie opzit heeft ie een automatische choke,wellicht is hier iets mis mee,gezien het starten met je pompende gaspedaal.

edja (50), 18 jaar geleden

Hoi Thei,
Zag geen e-mail adres dus probeer het zo maar. Kan ik de choke open maken om te kijken wat er aan mankeerd? En is er een mogelijkheid om het een en ander door te meten? Soms krijg ik het gevoel dat er iets niet of onregelmatig wordt aangestuurd!!

Alvast bedankt,

Edwin.

thei11316 (0), 18 jaar geleden

De carburateur uitvoering ken ik niet,dus moet je even wachten op een antwoord van een ''kenner''

leeny (0), 18 jaar geleden

Bij me panda was zoiets simpel te verhelpen omdat er op de cabrateur een gashendelschakelaar zaten als die vuil was of geen contact maakte zonder dat je gas gaf sloeg ie niet aan of liep slecht. Mischien heb je hier iets aan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.