Fiat Cinquecento: bonkend geluid achterwielophanging

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Heb in mijn fiat cinq sporting een bonkend geluid wanneer ik over een oneffen wegdek rij.
Dacht eerst dat het de schokbreker zou kunnen zijn maar bij het verwijderen van de schokbreker bleek
de frequentie juist toe te nemen. Zo op het oog lijken de draagarmrubbers goed te zijn. Losse handremkabel tegen de tank is het ook niet. Bouten van het subframe heel stevig aangetrokken. Helpt ook niet. Heen en weer bewegen van het rechterachterwiel geeft ook geen enge geluiden. Is er iemend die mij kan helpen? Als je het probleem eenmaal hoort lijkt het ook steeds erger te worden .

Groeten Ruud

Geplaatst door

ruud1962 (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De bussen in de bevestigingsogen van de draagarmen aan het subframe hebben dan speling. Is zo aan de buitenkant niet te voelen. Remedie: draagarmen vervangen.

moderator 0
badge

13 jaar

Top, dank je voor deze ervaring. Alleen Rubbers vervangen gaat dus niet?

ruud1962 0

13 jaar

Meen dat die niet los verkrijgbaar zijn.

moderator 0
badge

13 jaar

deze zijn te krijgen bij powerflex.com voor heel veel merken

zwartepiet 355

13 jaar

Heelerg hartelijk bedankt. Het hele spulletje vandaag uit elkaar gehaald en inderdaad , de bus beweegt in het rubber en dat is van buiten niet te zien. Er zit niets anders op dan een nieuwe of een andere draagarm monteren. Deskundig advies!!! heb er echt wat aan gehad.
Groet Ruud
,[quote=moderator]De bussen in de bevestigingsogen van de draagarmen aan het subframe hebben dan speling. Is zo aan de buitenkant niet te voelen. Remedie: draagarmen vervangen.[/quote]

ruud1962 0

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.