Fiat Cinquecento: fiat cinquecento pook heel erg los

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.9

He iedereen,


De cinq van mijn vriendin heeft sinds een tijdje een zeer losse pook/zwabberend. Het kan dan erg lastig zijn om hem in de versnelling te krijgen. Nu heb ik de pook hoes net eens los gehaald en wat blijkt.....het plastic busje waarmee de pook is verbonden met de rechter schakelstang is gebroken. Zodoende heeft hij veel bewegingsvrijheid en voelt erg losjes aan.

Ik heb alleen geen idee hoe ik deze kan vervangen. Ik heb de 3 moeren die de plaat, waarin de pook kogel valt/vastzit, al los geprobeert te halen, maar deze draaien door, dus vermoedelijk moeten ze onder de auto tegengehouden worden.

Mijn vraag: hoe kan ik het gemakkelijkst het plastic busje vervangen en kan ik zomaar overal een vervangend busje krijgen? Moet ik ook nog ergens rekening mee houden?

Alvast bedankt,

peugeotje106diesel

Geplaatst door peugeotje106diesel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Bij de dealer die bussjes halen,neem dan meteen de pookbus mee,zal ws de oorzaak zijn dat de schakelstng bus kapot is.
Dacht dat onder de auto een luikje zit.

peugeotje106diesel (0), 12 jaar geleden

He Thei11316,

Zal maandag eens bij een dealer shoppen en kijken of ik ergens een luikje kan zien ofzo.

Ik laat het nog even weten als ik er mee bezig ben geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.