Fiat PUNTO: Bonkt voor bij het nemen van een bocht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 188A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Goedendag .Ik heb een probleem met mijn Fiat Punto Bj 2000.Bij het nemen van een bocht naar links of rechts,hoor je voor een harde bonk voorin.Op de rechte stukken op de (snel)weg hoor je niets,maar zodra ik een bocht door ga hoor je een harde bonk voorin.Als ik een rondtonde heel langzaam neem (stapvoets),dan hoor je niets.Het is bij een bocht naar rechts het gebonk het hardste geluid.
Wie kan mij helpen met wat het is

johannes19852

Geplaatst door johannes19852 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

Een bonk is een ruim begrip , als je rechtuit rijd en dan snel links/rechts stuurt , hoor je het dan ook ?
Controleer je veerpootlagers en schroefveren eens.

johannes19852 (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ja Als ik rechtuit rijd en dan snel links /rechts stuur bonkt hij ook.Het enige wanneer hij niet bonkt of dat je een klap hoor, is als ik bijna stapvoets een bocht neem.zodra ik met een beetje snelheid de bocht neem hoor de de klap onder de voorstoel (voetruimte van de medepassagier.

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

Dan zou ik toch eens onder de auto duiken en je draagarmen subframe stuurhuis stabilisatorstang , eigenlijk alles waar speling op kan komen controleren .

johannes19852 (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.Gisteren avond heb ik de ANWB gebeld.De monteur heeft de auto omhoog gepompt,en overal aan geduwd en getrokken.Nergens zat volgens hem speling op.Hij dacht dat het te maken had met de de voor veer poten en schokdempers .Hij adviseerde mij om langs de Fiat dealer te gaan.Vandaag naar het motorhuis in Leiden geweest omdat die ook Fiat dealer is.Daar wist de monteur ook niet wat het was.Als ik € 60 zou betalen wilde ze de auto op de brug zetten en een inspectie doen om te kijken wat het kon zijn.Ik vroeg hem of ik dan te horen kreeg wat het zou kunnen zijn.Die garantie konden de monteur mij niet geven.Omdat ik 4 dagen geleden bij James autobanden in Den haag 2 nieuwe banden gekocht had,belde ik hem op over mijn probleem.James doet namelijk ook APK en Onderhoud van Auto's.Ik kon meteen in de Elandstraat301 in Den Haag langs komen.De monteur is 1 uur bezig geweest,en het bleek dat er speling op de beide stuur kogels zat. Uiteindelijk moest ik voor alles maar € 30 betalen,en de auto rijdt weer helemaal TOP..Dit is nog een echt eerlijk bedrijf,waar je niet wordt opgelicht,en on nodige kosten moet betalen.

johannes19852 (0), 7 jaar geleden

Sorry ik ben de afloop vergeten te melden,dus hierbij

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.