Fiat Brava: Borrelende accu normaal?

Bouwjaar: 1997

Tijdje terug was mijn koppelingskabel stuk en nu blijkt dat er accuzuur over de kabel heeft gelopen.
Ik rij eigenlijk alleen maar lange stukken en mijn accu is dus altijd vol. Accu-niveau is niet te hoog. Wordt mijn accu overladen?

LogischToch

Geplaatst door LogischToch (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Brava? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk is je dynamo de accu aan het overladen. De spanning over de accupolen mag bij draaiende motor tussen de 13.8 en 14.4 volt zijn. Waarschijnlijk bij jouw veel hoger.

Beunhaas (530) PRO, 18 jaar geleden

Dynamo zo snel mogelijk vervangen, anders kan je ook nog een nieuwe accu kopen.,..

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Iwan,als je een beetje handig bent bouw je de dynamo uit en haal je een nieuwe spanningsregelaar,deze is meestal 1 geheel met de koolborstels welke aan de achterzijde van de dynamo zitten en dan ben je met euro of 30 klaar.

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Ligt ook aan de km stand,de sleepringen(geen collector,deze hoort bij een gelijkstroomdynamo)kun je zien zitten en dus ook beoordelen.
Voor mij als wikkelaar van electromotoren ligt dat idd wat simpeler allemaal,daarbij ook auto-electro gedaan in het verre verleden.

LogischToch (0), 18 jaar geleden

Goed werk! Bedankt allemaal. Ik ga er zaterdag mee aan de slag. (kan helaas niet eerder, hopen dat het nog even heel blijft)

LogischToch (0), 18 jaar geleden

Gelukkig was het probleem de accu zelf. De spanning over de accu was netjes 14.4V. Omdat de oude accu er 6 jaar in zat waren 2 platen half droog komen te staan. Ik ze daarom ooit eens bijgevuld. Als de deksel van de onderhoudsvrije accu is geweest sluit hij niet meer goed af en kan er zuur ontsnappen tijdens het laden. Ik heb de accu vervangen en alles lijkt nu weer OK.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

6 jaar met een accu is een hele goede score Iwan, dan heeft ie geen schuld meer. Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Brava of stel zelf een nieuwe vraag.