Fiat Seicento: brandstofmeter geeft minder aan nadat accupolen los zijn geweest

Bouwjaar: 2003, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 11 MPI, Motorinhoud (cc): 1108, Vermogen (kw): 40

Nadat de beiden accupolen los zijn geweest (Van de accu ontkoppelt) en na ca. 2 uur weer aangesloten, geeft de brandstofmeter nu een kwart tank minder aan dan voordat de accupolen los werden gehaald.
Nadat de accupolen weer zijn aangesloten heb ik de auto onbelast stationair laten lopen totdat de koelfan er 3x in is gekomen. Daarna een stuk gaan rijden. Ongeveer 25 km. De weergave steeg niet maar bleef hangen.

Vandaag de auto volgetankt tot het brandstofpistool afsloeg. Toen de auto op contact werd gezet en ik er mee ging rijden bleef de met 3/4 tank aangeven. Dit was niet zo voordat de accupolen los zijn gehaald.
Wat nu? Beiden accupolen opnieuw loshalen en weer aansluiten?

Waarom zijn de accupolen los geweest?
Ik heb de lambdasensor vervangen en wilde de computer (laten) resetten door de accupolen los te halen, een uur of wat later weer aan te sluiten.

m1lan

Geplaatst door m1lan (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

skilcom (0), 5 jaar geleden

De computer kan men niet resetten door de accupolen los te maken, wel door een OBD scanner er aan te hangen....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.