Fiat Seicento: Motor slaat af

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo allemaal,

Vorig jaar zomer heb ik een fiat seicento gekocht. In de eerste paar maanden reed hij super fijn. Op een gegeven moment wilde ik schakelen van z’n 2 naar zijn 3 en toen leek het net of ik het gas doortrapte en mijn motorlampje ging branden. Nadat ik had geschakeld kon ik weer zonder problemen verder rijden.

Nu is er een nieuw probleem bijgekomen namelijk dat als de motor warm wordt en ik moet stoppen, ik niet meer op kan trekken. Ik kan dan geen gas meer geven en alle lampjes gaan branden, olie, motor, accu en koelvloeistof lampje. Ik moet dan de auto uitzetten en na 10 seconden weer aanzetten. Dan kan ik weer optrekken, maar moet dan heel snel schakelen anders gaat het motorlampje weer branden en kan ik geen gas geven.

Bij een garage is er een sensor vervangen (ik weet niet meer welke), maar dit heeft het probleem niet verholpen.

Weet iemand wat het zal kunnen zijn?

Mandy.S

Geplaatst door Mandy.S (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Het zou wel eens kunnen helpen als we de foutcodes weten die er in zitten.
Plaats dan de exaxte fouttekst en/of het nummer.

Mandy.S (0), 6 jaar geleden

Hij is aan een uitleesapparaat geweest, maar daar kwam niks uit (wellicht omdat de motor te koud was??), dus ik zal geen antwoord weten te geven hierop..

kaleido 1 (1600) PRO, 6 jaar geleden

Zoals ik het lees slaat de motor dus gewoon af , alleen dan kunnen alle lampjes die jij beschrijft gaan branden , ik denk dat ze de bdp sensor hebben vervangen bij de krukas.
Zou het relais voor de brandstofpomp eens controleren en je contactslot.
Of de vonk verdwijnt door een storing in de ontsteking of aansturing daarvan , of de brandstofpomp stopt er mee , dat lijken mij de systemen die voor de hand liggen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.