Fiat Cinquecento: Brommend geluid boven 100km / uur

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900

Ik heb sinds kort een cinquecento, bevalt prima, alleen als ik op snelweg boven 100km p/u uitkomt begint achter een brommend geluid wat harder en zachter wordt.
Banden voor een achter verwisseld, helpt niets.

Persoonlijk denk ik dan meteen aan wiellagen of as.
Onder 100km p/u hoor ik niets, dus wiellager zou ik dan ook moeten horen, in ieder geval bij nemen bochten zou die dan door de druk op wiel iets hoorbaar moeten zijn, of niet?

bb033

Geplaatst door bb033 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

als het geluid niet reageert op bochten kun je een wiellager uitsluiten. reageerd hij wel op verschillende toerentallen b v 100 in zij 4, 5 of vrij of 60 in zijn 2, 3, 4, of 5 of vrij als dat ook niet is, motor ook niet het probleem is het geen windgeruis ??

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

even een wiel opkrikken,en met je wiel draaien luisteren ofdat je dan iets hoort,dan andere kant,wel nooit met je kop onder je auto of spatbord kruipen met alleen een krik,als ie eraf dondert denk ik dat er bij jou wat bromt.

bb033 (0), 16 jaar geleden

[quote=jeroen pinda]als het geluid niet reageert op bochten kun je een wiellager uitsluiten. reageerd hij wel op verschillende toerentallen b v 100 in zij 4, 5 of vrij of 60 in zijn 2, 3, 4, of 5 of vrij als dat ook niet is, motor ook niet het probleem is het geen windgeruis ??[/quote]
Bochten maken niet uit, het is een soort resonerend brommend geluid dat harder gaat en daarna weer afzwakt en weer terug komt en dan weer afzwakt, in zelfde patroon ( dus met zelfde tussenposen), onder de 100km hoor je niets hiervan, behalve als je met 50 het gas loslaat en afremt op de motor. Dan hoor je het heel even iets. Windgeruis kan ik uitsluiten, brommend geluid voel je echt ook ion carroserie.

Auto opgekrikt en geluisterd, achter loopt rem iets aan, denk dat trommel iets krom is want hij loopt aan op 1 punt. Voor remmen hoor je ook iets aanlopen, denk dat ik maar begin om het aanlopen van de remmen te verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.