Fiat Cinquecento: Cinquecento, stationair slecht lopen/ stoten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900cc

Goedendag,

Ik heb een Cinquecento staan zoals hierboven beschreven. De klacht was dat de auto zou stoten en hikken en soms afslaan bij een stoplicht.
Als je de auto start (warm, koud maakt niet uit) begint hij erg te stotteren en onregelmatig te lopen. Spuit ik via de luchtfilter wat remreiniger erbij loopt hij perfect en blijft hij ook goed lopen een tijd. Zet ik hem uit en start hem meteen weer is het probleem weer aanwezig.
Rode inspuitlampje brand maar heb helaas geen uitleesapparatuur voor dit model. Kan hem natuurlijk uit laten lezen maar betwijfel of ik er iets mee op schiet.
Probleem is er enkel bij stationair draaien en deceleren.
Lijkt me zelf geen ontsteking probleem maar een brandstof probleem.
Volgende is gecontroleerd:

- Map sensor vervangen (tijdje geleden)
- Bougie kabels + bougies vervangen (tijdje geleden)
- Cabr. schoongemaakt
- Vacuüm slangen gecontroleerd
- Luchtfilter gecontroleerd
- Massa kabels op breuken gecontroleerd

Wel moet ik melden dat de auto redelijk wat koelvloeistof verbruikt. Dit is denk ik inwendig. Dat zou het slechte lopen dus verklaren al vind ik het heel raar dat wanneer hij goed loopt (na bijv inspuiten remreiniger) en hem dan start hij weer slecht loopt.
Zit te denken om op de sloop bijv. een andere caburateur te zoeken omdat ik dan meteen de stationair klep en de brandstofdruk retour/ regelklep heb.

Iemand dit ooit meegemaakt?

Sander.Raaijmakers

Geplaatst door Sander.Raaijmakers (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

thei11316 (0), 11 jaar geleden

Deze heeft een monopointinspuiting,denk dat de brandstofdruk te laag is,te weinig opbrengst van de pomp of een lekke drukregelaar.

Harry4233 (0) PRO, 11 jaar geleden

Doe even een koppakking lektest eerst zou ik zeggen.

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ze hebben vaak last van een massaprobleem, leg een extra massa van het blok naar het scherm of direct op de minpool.
Massa benzinepomp zelf ok?
Je geeft zelf al aan wat het probleem is toch? meten=weten

moderator pc forum (0) PRO, 11 jaar geleden

[b] Hallo Sander, vergeet niet om de oplossing ook te vermelden. Degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen![/b]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.