Fiat Ducato: Derde versnelling doet het niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,3jtd

Wij gebruiken een fiat ducato zakelijk. Een oudje maar nog weinig kilometers. Toch lijkt er een groot probleem. De derder versnelling doet het plotseling niet en met stangen en zo is alles goed. 2 garages geven aan dat het aan de bak ligt. Dus revisie of een gebruikte versnellingsbak er in. Ik had gehoopt dat het mee zou vallen, dat er iets losgschoten was, maar helaas.

Ik heb behoefte aan wat onafhankelijk advies. Ik snap wel dat als je reviseert, je meer weet wat je hebt dan als je een gebruikte bak er in zet. Het probleem kan zo maar bij die 'nieuwe' bak terugkomen als deze ook niet goed is. Maar heeft iemand enig idee over wat voor prijzen we praten? Wat kost revisie, inclusief in- en uitbouwen ongeveer? Wat zouden de kosten mét een vérvangende bak zijn ongeveer? Wie heeft een referentie van een goed adres tegen een goede prijs? Regio Arnhem.

Groet,

Jos

josephusjg

Geplaatst door josephusjg (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Bij revisie moet ook de bak eronder uit, en weer eronder. Dus dat maakt tot zover geen verschil in werkuren.

Bij revisie moet eerst de bak zelf uit elkaar, en dan beoordelen wat er allemaal vervangen, moet worden. Onderdelen bestellen etc.
Een gebruikte bak plaats je er meteen onder.
Voior een auto van die leeftijd, >> monteer een gebruikte.

josephusjg (0), 8 jaar geleden

Uiteindelijk besloten afscheid te nemen van deze Ducato. Zwerft nu ergens in Afrika rond of is onderweg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.