Fiat Ducato: gasklep(smoorklep) wordt spontaan bediend tijdens stationair dra

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo, auto is binnengekomen met de klacht dat de motor tijdens stationair draaien af en toe bijna smoort. (Inhoudt,hikt).
Vooral direct na het starten komt dit voor. Tijdens het rijden geen probleem. Geen foutcodes in de EDC. Collega heeft opname met examiner gemaakt. Wanneer motor inhoudt zie je de raildruk heel ff omhoog lopen. Voor de rest valt op dat de gevraagde luchtmassa lager is dan de geleverde. (Egt hoort dit verschil op te heffen naar mijn inziens). De uitlaatgassen ruiken naar roet. Eerst maar eens inlaatpijp vanaf turbo naar inlaat gedemonteerd. Nu hebben we zicht op de gasklep.
Gasklep staat continue bij te regelen in een heel klein gebied en af en toe wordt die wagenwijd opengezet voor max. 1 sec. Daarna gaat die netjes weer terug. Gasklep al gewisseld, raildruksensor gewisseld,EDC al gewisseld, bedrading gasklep gecheckt. Div. stekkers van sensoren/actuatoren losgetrokken,maar probleem is er nog steeds. Brandstofdruk in de rail schiet ook ff omhoog bij probleem. Dutycycle van drukregelaar op pomp nagemeten, reageert ook heel ff op geopende gasklep. Dus de vraag is, waarom wordt de gasklep spontaan opengezet(soms)?? Suggesties zijn welkom.

hobbybobby

Geplaatst door hobbybobby (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ibo (0) PRO, 8 jaar geleden

Hoi Bob, een vraagje. .....is er sprake van koelvloeistof verlies? Al is het maar heel weinig.

zo ja dan is je egr koeler Intern lek. Heb het bij de 2.0 motor 6x meegemaakt.

hobbybobby (0) PRO, 8 jaar geleden

Hoi Ibo. Ik heb niks gehoord over koelvloeistofverlies. Maar Fiat gaf aan om de egr klecompleet te vervangen. Ik zag dat het uitlaatgaskanaal een beetje vochtig was. Dus ik hoop dat we goed zitten. Dit wordt versterkt door jouw ervaring. Auto rijdt inmiddels al weer twee weken. Nog geen klachten gehoord. Bedankt voor je feedback. Gr. Bob

ibo (0) PRO, 8 jaar geleden

Hoi Bob, als het vochtig is in de uitlaat kanaal dan zit je goed. De wagens hadden heel weinig km gelopen (20.000)waarvan wij de inderdaad complete egr hebben vervangen. In de garantie gelukkig voor de klant want het is niet de fijnste klus 😢😉

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.