Fiat Seicento: Diverse vragen Fiat Seicento Sporting Abarth Plus

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Hallo lezers,


Pas een Seicento Sporting Abarth Plus aangeschaft voor mijn zoon maar wel met een paar problemen.

Wie weet de antwoorden op de volgende vragen:
1. Ik wil 2 koplampen vervangen wegens losliggende spiegels in het lamphuis. Nu heb ik 2 vervangende lampen maar met andere onderdeelnummers. Zowel mijn eigen als de vervangende hebben electrische hoogteverstelling. De vragen: zou dat passen (bouwjaren komen overeen) en hoe haal ik de units uit de auto?
2. Wie weet de handigste manier om de 2 delige kappen voor de distributieriem te vervangen? Kan dat van bovenaf en zijn dan de boutjes nog aan te draaien (met name van de onderste kap)?
3. Ik heb een lekkage van koelvloeistof tegen het schutbord (achter een mat) van de motorruimte. Gelukkig niet IN de auto. Zou dat een klem/slang zijn of heb ik kans op een lekke kachelradiator? Kan ik die mat makkelijk demonteren om het probleem goed te kunnen zien en "zit" ik dan bij de kachel?
4. Doordat de computer van de auto is vervangen (door de vorige eigenaar bij een NIET Fiat garage) heb ik één sleutel voor de deuren (centrale vergrendeling) en één sleutel voor het contact. Erg onhandig dus. Kan een Fiat garage dat omprogrammeren naar één sleutel voor beide? ps. De sleutels hebben hetzelfde nummer.

Graag jullie reactie. Alvast dank!!

Geplaatst door

happy day (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De koplampen zitten vast met moertjes en zijn vrij gemakkelijk te wisselen
en als je de rechter koplamp er uit hebt liggen kun je makkleijker bij de distributiekappen de onderste bout blijft lastig
als je de accu er uit haalt kun je de bekleding om het kachelhuis daar weghalen waarschijnlijk lekt de kachelkraan die daar achter zit
met de sleutels wordt lastiger zit er nog een startblokkering op na vervangen van de computer ?? zo ja is het code 1 of code 2 startblokkering
bij code 1 staat er een 3 hoekje op het metalen gedeelte van de sleutel en bij code 2 staat er een 2e onder het 3hoekje

hermando 0
badge

15 jaar

Hallo Hermando,

De sleutels hebben inderdaad een code. De sleutel om te starten heeft geen code, wel een driehoekje. De deursleutel heeft een code 2. Daarnaast heb ik van de vorige eigenaar nog 2 sleutels ontvangen met hetzelfde sleutelnummer maar ook deze hebben geen code. Dus aleen de deursleutel heeft een code (2).
Dus de R koplamp er even uit pakken voor de kappen. Ik zie een boutje bovenaan en een klein boutje achter de lamp. Daarnaast zie ik de afstelmoer bij het binnenspatbord. Als ik die 3 losdraai kan ik de lamp er dan uit kantelen?
Ik zal eerst eens goed kijken naar de kachelkraan na demontage van accu en bekleding.

Dank voor je snelle reactie. Hou me aanbevolen voor meer tips!!
Happy day

happy day 0

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.