Fiat Punto: ECU defect??

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Sinds een paar maanden loopt de Punto na het starten eventjes onregelmatig. Hij sputtert en pruttelt even en daarna loopt 'ie weer goed. Het lijkt net alsof het motormanagement even moet "zoeken" naar de juiste afstelling. Het motormanagementlampje op het dashboard brandt sinds die tijd continu.

Een week of 4 geleden ging de motor onder het rijden op 2 cilinders lopen. Nieuwe bobines gemonteerd en het probleem was voorbij.
Een week daarna weer hetzelfde probleem. Uitlezen bij de garage gaf opnieuw een bobine storing, dus weer een nieuwe bobine geprobeerd. Bleek niet het euvel te zijn want de bobine storing bleef.
Volgens de garage is de ECU defect en moet deze gereviseerd of vervangen worden. Uit voorzorg eerst nog maar de bougies en de kabels vervangen en dat leek het te zijn. Geen storingen meer en het motormanagementlampje weer uit. Ook na diverse proefritten alles OK.

De auto weer opgehaald en thuis neergezet. Voor de zekerheid nog even de motor gestart en meteen weer hetzelfde probleem. Alles bij elkaar flink wat euro's lichter en een auto met nieuwe bougies, kabels en bobines maar nog steeds met dezelfde kwaal.

Wie herkent dit probleem en kan mij helpen met goede raad.

Willekoo

Geplaatst door Willekoo (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem bij mijn zoon zijn Marea gehad,de ECU zelf opengamaakt tot 2x toe en slechte solderingen opnieuw gesoldeerd,daarna weer een dag of 2 zonder probleem kunnen rijden en dan begon het weer,uiteindelijk een ruil ECU gekocht en het probleem was over.

Willekoo (0), 12 jaar geleden

Kan de ECU zonder problemen worden vervangen of moet deze nog worden geprogrammeerd?

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Waar ik hem vandaan heb,kun je kiezen,of een ruil ECU zonder startblokkering of één waarna na de eerste keer starten de sleutelcode automatisch in de ECU staat,dus plug in en start.

hermando (0) PRO, 12 jaar geleden

als je er een nieuwe ECU inzet zal deze na aanzetten contact de code overnemen uit de body computer en kun je starten

Willekoo (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost.

Nieuwe ECU gekocht bij Schepers Autotechniek in Nieuwegein. Een gereviseerd exemplaar werd afgeraden omdat dan dezelfde problemen opnieuw kunnen optreden.
De nieuwe ECU heeft een hardware-nummer hoger dan 600. Met de komst van deze nieuwe hardware-nummers zouden alle voorgaande problemen voorbij moeten zijn.

De nieuwe ECU is zelflerend. Er wordt een procedure bijgeleverd. Na het doorlopen van de procedure is de ECU geprogrammeerd en is het motormanagementlampje uit. (En het blijft uit!!).

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Daar heb ik hem ook gekocht.

venemajohan (0), 12 jaar geleden

ik heb een ecu bestelt bij de sloop met dezelfde nummers als de oude ecu als dat het is de auto loopt op 2 cilinders!2x bobine geprobeerd maar doet het nog niet,maar prijzen verschillen ook erg maar zou die het doen als die gebruikte ecu erin zet de daeler zegt van niet maar die wil een nieuwe leveren a 680eurooo wie kan mij helpen

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Nee dan doet hij het niet omdat je een andere sleutelcode hebt

mbslkfreak (0), 11 jaar geleden

hallo

waar kan ik het beste een gereviseerde ecu kopen en wat is een normale prijs voor dit onderdeel?

met vriendelijke groet,

gerben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.