Fiat Bravo: Electrische storing?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Ik heb een Fiat Bravo 1.6 16v uit 1996.
Nou merkte ik van de week toen ik vanaf mijn zusje terug naar huis reed dat mijn lichten begon te knipperen en ineens uitvielen, als ik mijn richting aanwijzer aan deed zetten deed alles het gek genoeg weer.
De knipperlicht schakelaar is een maand of 2 geleden wel vervangen maar verder nooit geen problemen er mee gehad daarna.
Nou merkte ik sinds 2 dagen dat als ik mijn richting aanwijzer aan deed zetten en mijn lichten aan had staan dat er af en toe een tikje te horen was, volgens mij kwam het uit de kant van het dashboard kastje.
Sinds vandaag doet de airco, de temperatuur regelaar e.d., ruitenwissers, ruitensproeiers en het groot licht het ook al niet meer... :'(
Al met al dus best frustrerend, zeker als je er van afhankelijk bent met een kleine meid van 5 weken oud...

Heeft iemand toevallig een tip wat ik zou kunnen doen?
Ik heb al gehoord van iemand dat ik de polen 12 uur van de accu los moet houden, zodat de computer zich reset?
Maar of dat ook zo is weet ik niet...
Ben wat dat betreft geen automonteur... :)
Ik dacht, misschien eerst hier maar eens vragen voordat ik weer naar de dealer ga rijden met alle kosten van dien.

Groetjes,

Miranda

MirandaV

Geplaatst door MirandaV (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Heeft niets met de computer resseten te maken,overgins hoef je om die te resseten de accupolen maar hooguit 1 uur los te koppelen van de accu.
Als ik jou problemen lees denk ik dat het gezocht moet worden in de draadboom naar de stuurkolomschakelaars....een slechte stekker verbinding,wat wel vaker voorkomt bij Fiat,of een slecht contact

MirandaV (0), 14 jaar geleden

[quote=thei11316]Heeft niets met de computer resseten te maken,overgins hoef je om die te resseten de accupolen maar hooguit 1 uur los te koppelen van de accu.
Als ik jou problemen lees denk ik dat het gezocht moet worden in de draadboom naar de stuurkolomschakelaars....een slechte stekker verbinding,wat wel vaker voorkomt bij Fiat,of een slecht contact[/quote]
Bedankt voor je reactie!

Dan ben ik bang dat het een duur grapje gaat worden?
Aangezien ik daar zelf verder geen verstand van heb, ga ik dit niet zelf doen.

thei11316 (0), 14 jaar geleden

De goede monteurs weten echt wel de knelpunten van de div auto's te zitten door hun lange ervaring,dus zal het wel meevallen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.