Fiat Marea: Fiat Marea weekend 1.6 LPI - Stotteren optrekken bij koude motor

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1.6 16V SX

Tijdens optrekken met koude motor heb ik sinds kort last van een schokkende motor. Zodra de motor warm is, is dit probleem verminderd of zelfs niet meer aanwezig.

Het lijkt erop dat het ingrijpen van de koppeling erg "hakkerig" (is dit een woord) gaat. Door meer gas te geven vermijd ik dit hakkerige/rammelende geluid. Koppelingsplaat is echter bij 93.000km vervangen (km stand nu 183.000km). Ik heb me laten vertellen dat de koplingsplaat "glazig" kan worden na verloop van tijd waardoor dit probleem optreedt. Ik heb echter geprobeerd herhaaldelijk met slippende koppeling op te trekken zodat dit glazigge effect minder wordt (advies Fiat dealer); zonder resultaat.

Tevens heb ik het idee dat bij lagere toerentallen (net na opschakelen) in de 3e, 4e en 5e versnelling de motor iets minder soepel loopt; alsof de motor het net niet kan trekken. Pas bij doortrekken naar toerentallen rond de 2200~2500 loopt de motor soepel. Dit probleem is echter maar minimaal en het grootste probleem is tijdens optrekken met koude motor.

Wie herkent dit probleem en kan mij helpen dit op te lossen.

Bvd,
Bart

lazybeest

Geplaatst door lazybeest (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Warri (0), 16 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook al een tijdje. Rij er nu al 4 jaar mee en vindt het niet echt storend.
Het zou aan de drukgroep kunnen liggen, maar ook aan de kopplingsplaat zelf. Onlangs dit probleem nog gehad met een Mazda 323 Bleek dat de immitatie koppeling niet goed was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.