Fiat Panda: fiat panda 1.0 1993 loopt op 2 cylinders

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,0

Hallo

Ik heb een probleem met mijn Fiat deze heeft 2 bobines en van elke bobine vonkt maar 1 kant.
Ik heb de bobines vervangen maar dat maakt niets uit, als ik de 2 bobines onderling verwissel vonken er nog maar steeds 2, maar wel die 2 die eerder dus niet vonkten. De BDP sensor kan het volgens mij niet zijn want dan zou er helemaal geen vonk zijn. Ik heb een Fiat garage gebeld en die zeggen dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt. Zij zeggen wel dat het een onderbreking in de bekabeling zou kunnen zijn maar hij heeft dit onder het rijden plotseling gekregen. Wie weet waar ik de fout moet zoeken?

Alvast bedankt voor de tijd
Mvgr Freddy

Fredsworld

Geplaatst door Fredsworld (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fredsworld (0), 11 jaar geleden

Hallo

Inmiddels behoorlijk aan het sleutelen geweest andere bobine nieuwe kabels en nieuwe bougies resultaat hij loopt iets beter maar nog steeds op 2,5 cylinders . bougiekabels verwisseld zonder resultaat , Een voor een de kabels eraf gehaald tijdens het lopen van de motor ,wat blijkt cylinder 2 en 3 doen niet veel 1 en 4 werken goed inmiddels ben ik erachter dat er zeer weinig koelvloeistof in zit . Ik ben nu bang dat de koppakking tussen de cylinders stuk is . Morgen maar effe compressie meten en kleppendeksel er af . heeft iemand nog een suggestie .

gr Freddy

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

koppakking zou kunnen,maar je hebt toch maar op 2 uitgangen een vonk?? 100% zeker? Anders zou ik hiermee beginnen goed te krijgen...

Fredsworld (0), 11 jaar geleden

Hallo Maarten

of ik heb het niet goed omschreven of U maakt een leesfout . Alle 4 de uitgangen van de 2 bobines vonken inmiddels goed . Als ik de kabels van cylinder 2 e3 een voor een loshaal van de bobine dan slaat er een vonk over van de bobine naar massa deze vonk is zeker 4 cmtr lang . het andere verhaal is als ik deze losmaak de motor er nouwlijks op reageert haal ik echter de kabels van cylinder 1 of 4 los dan slaat de motor onmiddelijk af maar dat laatste is niet zo gek als alleen de cyl 1 en 4 zijn best maar doet .

gr Freddy

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

oke,dan heb ik het verkeerd begrepen. Zou even een compressietest doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.