Fiat Panda: merktekens distributieriem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Op de nokkenaspoelie staat een merkteken maar waarmee moet deze overeen komen. Ik kan geen merkteken op de motor vinden...

Hoe kun je de afstelling van de riem controleren als deze als is ingebouwd en de onderste kap van de distributieriem er nog op zit samen met de multiribriem?

Na het vervangen van de riem loopt de panda niet mooi stationair en schokt deze in lage toeren (file rijden).

saabske

Geplaatst door saabske (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Gsneepers (0) PRO, 11 jaar geleden

dit ligt eraan wat voor motor erin ligt, de motoren met een ronde olie dop moeten geblokkeerd worden met speciaal gereedschap, en de motoren met een vierkanten olie dop zie figuur.
[url=http://postimage.org/image/683vjlw6f/][img]http://s15.postimage.org/683vjlw6f/panda...[/img][/url]

saabske (0), 11 jaar geleden

Oke, bedankt voor de info. De merktekens zijn erg lastig te zien op het blok. We hebben de riem een tandje verzet maar of dit nu exact goed is, het zat er een beetje tussenin. De motor blijft stationair en bij file erg stoten. Is de 1.2 motor goed uit te lezen of krijg je hierbij bijna geen ifno te zien? Het lijkt er een beetje op dat als de gasklep open en dicht gaat er een extra beetje gas gegeven wordt oid. Het blok schud dan aardig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.