Fiat Punto: Fiat start slecht en hapert na het starten!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

Sinds 2 maanden ben ik in het bezit van een Fiat Punto uit 1998. Reed tot voorheen altijd prima. Een paar weken geleden werd mijn motor ineens steeds warm. Mijn vriend heeft toen de thermostaat vervangen. Nu is de temperatuur van de motor weer prima, alleen heeft hij startproblemen. Hij slaat op zich wel snel aan, alleen bij een
koude start loop de motor heel erg onregelmatig,, op 3 cilinders?? Hij verbruikt geen olie en ik heb wel warme en koude lucht. Verder borrelt mijn koelvloeistof? Het is erg vervelend en ik ben bang dat als ik naar een garage ga om te vragen wat het is, ik misschien onnodig veel geld kwijt ben. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

Alvast bedankt!

nikki1987

Geplaatst door nikki1987 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 12 jaar geleden

Koppakking kapot!

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Trek eens de bougiekabels één voor één los en meteen weer terug plaatsen,onthoud welke cilinder koud niet meewerkt en wissel de bobines onderling,als daarna een andere cilinder koud niet meewerkt is een bobine overleden,dit komt vakar voor bij deze motoren.

nikki1987 (0), 12 jaar geleden

Ok bedankt. Ik ga dat zeker even proberen!

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Blijft dezelfde cilinder na de bobinewissel niet mee werken dan wissel eerst nog twee bobinekabels,komt ook vaker voor dat die slecht zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.