Fiat PUNTO: Fluitend geluid vanaf 30km/u

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 188A5000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Beste Heren, Dames,

Sinds een week of 3 a 4 hoor ik tijdens het rijden een fluitend piepend geluid. Het is niet altijd aanwezig maar als het er is, is het wel een vrij constante toon met een kleine variate van hoog-laag-hoog. Eerst was het een vrij zachte fluit, de afgelopen week is het een stuk erger geworden.

Stationair draaiend en stilstaand is het geluid niet aanwezig.
Tijdens optrekken is het geluid niet te horen.
Tijdens het rijden op constante snelheid (3e, 4e versnelling) is het geluid zeer aanwezig, maar niet altijd.
Ontkoppel ik de motor verdwijnt het geluid weer.

Verdere info van mogelijk belang. Distributieriem en V-snaar van airco recentelijk (dec 2015) vervangen. Auto wordt voornamelijk gebruikt in stadsverkeer, korte stukken. KM stand 170.000. Eerder onderhoud is voornamelijk het vervangen van diverse sensoren geweest.
Uiteraard heb ik al enig onderzoek gedaan door fora af te speuren en diverse mensen om raad te vragen. Omdat ik graag advies ontvang op basis van de symptomen houd ik hun ideeen hierover nog even voor me.

Hebben jullie enig idee waar ik het kan zoeken?

Super bedankt voor de input alvast!

MdeFotograaf

Geplaatst door MdeFotograaf (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

johannes19852 (0), 7 jaar geleden

Goedendag.Weet jij inmiddels al wat het fluitend geluid is?Ik heb namelijk het zelfde probleem.bij mijn punto komt het geluid rechts voor vandaan.

MdeFotograaf (0), 7 jaar geleden

Hi Johannes,

Yup, het was bij mij het druklager van de koppeling. Dus koppelingsplaat e.d. als set laten vervangen en nu is het foetsie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.