Fiat Barchetta: Gaatje in versnellingsbak.. te repareren?

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1.816v

Er zit een klein scheurtje in de versnellingsbak doordat er een inbusboutje van de aandrijfas is losgegaan. Hierdoor is het metalen plaatje wat per 2 inbusboutjes gemonteerd is ook losgegaan en die heeft nu een gat gemaakt (een diepe snee als het ware) in de bak waardoor de olie eruit is gelopen.
Het is gebeurd bij het achteruitrijden, omdat het plaatje in dat geval de verkeerde kant op draait (vergelijk het met een ratel, kan wel de ene kant op, maar niet de andere kant). Ik moest extra gas geven bij het achteruitrijden omdat ik weerstand had... toen heeft hij dus waarschijnlijk een 'snee' gemaakt.

Nu is de vraag, is dat te fixen met kneedbaar staal, epoxy, weetikveel wat? ik heb geen izn om een nieuwe bak erin te leggen (zoveelste keer) dus dan maar wat lapmiddeltjes...

Voor de rest werkt hij goed, ik kan gewoon schakelen, differentieel werkt gewoon, dus ik denk dat het alleen maar een snee is.

farris

Geplaatst door farris (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Barchetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij een goede automaterialenzaak is wel "Alsi" te koop. Dat is een soort staalplamuur op basis van aluminium in een 2-componenten versie. Voordien de plek goed schoonmaken en vetvrij.

farris (0), 13 jaar geleden

Net nog even overlegd, en dat soort middelen schijnen meer voor de korte termijn te zijn. Op de lange termijn is het beter om een nieuwe bak te kopen of het te gaan lassen...

Zal wel kloppen denk ik? Dat wordt weer sleutelen...

farris (0), 13 jaar geleden

Haha, dat spul heb ik nog ergens... maar het gaat nog niet zo makkelijk als op de filmpjes :)

Hans4040 (315) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb er een live demonstratie van gezien...fluitje van een cent, maar wel goed ontvetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Barchetta of stel zelf een nieuwe vraag.